Audi Logo

Време е за летни гуми

Още първото покачване на температурите през пролетта е сигнал, че е добре да пимислите за смяна на зимните с летни гуми.

Независимо че законовите разпоредби не я изискват, причините за смяната са многобройни. Освен по-доброто управление и сцепление с асфалта, които летните гуми осигуряват, те са създадени от материал, който им позволява да издържат на много високи температури на въздуха и на нагрятата от слънцето пътна настилка. От друга страна, материалът, използван за зимните гуми, е такъв, че високите температури ще ги повредят трайно.

Защо летни гуми?

Зимните гуми са изработени от високотехнологични материали, които са проектирани за отлично поведение при ниски температури. Високите температури имат изключително неблагоприятен ефект върху по-меките материали, от които е изработена зимната гума, а това съответно се отразява върху много по-голямата степен на износване на профила на протектора. Продължителното използване на зимните гуми в летни условия е предпоставка за увреждане на материала на протектора и води до разкъсвания при отделни части от профилните блокове, а именно зимните ламели. Последиците са, че гумата става по-трудна за управление и има по-лошо сцепление.

Кога е точният момент за смяна на зимните с летни гуми?

Границата на температурата на открито, която разделя условията на пътя на зимни и летни, е около 7oC. Когато температурите започнат да се покачват в края на зимата, поведението на зимните гуми вече не носи толкова много ползи. Много малко шофьори обаче са наясно с това, че температурата на открито не представлява температурата на пътната настилка, а именно настилката играе важна роля за сцеплението на гумите.

Оборудвайте автомобила си с четири летни гуми от Continental и вземете подарък - плажна кърпа Continental

От 1 април до 15 май 2024 година, или до изчерпване на наличните количества, Continental подарява на всеки свой клиент, закупил комплект летни гуми (4 броя) с размер 18" или по-голям от Audi оторизиран сервиз, плажна кърпа*.

Подаръкът ще получите на място от отдел "Резервни части и аксесоари" в участващите сервизни комплекси.

 
 
 

От 1871 година Continental работи за постигане на една цел - осигуряване на перфектен контрол на пътя без компромиси с комфорта и удоволствието. Немският инженерен опит и автомобилните познания са внедрени във всяка гума от висок клас. Запознайте се с нашите модели летни гуми и всичките предлагани възможни размери.

Намерете Audi оторизиран сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил или потърсете нужните Ви Audi Оригинални резервни части или аксесоари.

Може да Ви интересува още

Audi оригинални джанти

Джанти

С джантите от Audi оставяте много специално впечатление след себе си.

Инспекция

За да се чувствате сигурни и Вашето Audi да запази стойността си, производителят препоръчва след определен пробег или период, всеки автомобил да бъде напълно проверен в рамките на една инспекция.

Гаранция за мобилност

Получавате винаги бърза и надеждна помощ.

*Кампанията е на Continental Adria Pnevmatike. "Порше БГ" ЕООД няма отношение и не носи отговорност за правилата и условията на кампанията. Всички бонуси и рабати са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни отстъпки с включен ДДС, приспаднати от необвързващо препоръчителна, некартелна цена по ценова листа. Използваните снимки са илюстративни. При въпроси и необходимост от допълнителна информация във връзка с кампанията моля, обърнете се към Вашия Audi сервизен партньор.