Audi Logo

Audi exclusive

Innenansicht des Audi RS e-tron GT mit Sportsitzen mit gelben Ziernähten und gelben Details

Останете индивидуални. Останете ексклузивни

Всеки, който кара Audi, иска нещо специално. Audi exclusive Ви предлага възможността да превърнете този специален автомобил в нещо много лично.

Пътят към Вашия желан персонален цвят

Всяко от индивидуалните лакови покрития на Audi exclusive е нещо много специално. От смесването на отделните цветове до нанасянето на различните слоеве лак – всяка стъпка изисква изключителна прецизност.

Изберете от многобройните предлагани индивидуални лакови покрития

Кой цвят е Вашият?

Имате само един шанс да направите първо впечатление. Възползвайте се от това и изберете своя собствена екстериорна боя от широката гама от цветове Audi exclusive. Отделните лакови покрития, изброени по-долу, са тествани и одобрени от Audi. Моля, свържете се с Вашия дилър на Audi, за да проверите наличността на желания цвят за желания от Вас автомобил.

Специален дух и в интериора

Различни варианти на кожена тапицерия, цветни декоративни шевове и различни видове дърво, от които са направени декорите, завършват всеки интериор и му придават необикновен характер.

Audi exclusive Studio

В Audi exclusive Studio Вашите творчески идеи и индивидуални желания могат да бъдат реализирани. Фокусът е върху комбинацията от необикновени цветове и комбинации от материали – от спортни до елегантни.

Често задавани въпроси

Когато поръчвате Audi с индивидуализация Audi exclusive, препоръчваме да се консултирате предварително с Вашия партньор на Audi. В допълнение към изясняването кой модел е подходящ за вас, вашият дилър може също така да Ви предостави изчерпателни съвети относно възможни предложения за персонализиране. Много партньори на Audi разполагат с мостри на място за наличните бои и кожа, както и за Dinamica и декоративни инкрустации, така че можете например да съчетаете цвета на екстериора директно с цветовете и материалите на интериора. Тъй като не всеки елемент за индивидуализация е наличен за всеки автомобил и в същото време не всички опции за индивидуализация могат да бъдат представени в конфигуратора на Audi, препоръчваме да получите лична консултация, за да можете да обсъдите подробно всяко желание. Нашите търговци очакват с нетърпение да Ви подкрепят в реализирането на Вашите най-лични желания. Вашето Audi се персонализира, когато поръчате новия си автомобил. След като поръчате, ще бъдете информирани за датата на доставка и очакването може да започне.

Възможностите за проектиране на Вашия личен автомобил-мечта с Audi exclusive са много обширни и зависят от съответния модел. Препоръчва се лична консултация. По принцип следните опции за персонализиране са достъпни за Вашия автомобил:

В екстериора:

- Лаково покритие

Индивидуални лакови покрития, Matteffekt лакови покрития за избрани RS-модели

- корпуси на страничните огледала

В зависимост от модела корпусите на страничните огледала могат да бъдат лакирани

В интериора:

- кожени тапицерии

В зависимост от модела, тапицерията на седалките, облегалките за глава, вложките за тапицерия на вратите, джобовете на вратите, подлакътниците във вратите, дръжките за отваряне на вратите, ръкохватките на вратите, високоговорителите, подложките за коленете, централната конзола и централните подлакътници, козирката на таблото, волана, ръкохватката на скоростния лост, контролите, както и маншета на скоростния лост, вентилационни отвори, тапицерията и предпазните колани могат да бъдат избрани като пакет или поотделно в различни видове кожа, динамика и цветове

- декоративни апликации

Напр. подходящ за табла, панели на врати и централни конзоли. Те могат да бъдат проектирани в различни видове дърво и материали или боядисани в различни цветове

- подови стелки

Шевовете и кантовете могат да се избират свободно от асортимента на Audi exclusivе

- лайстни на праговете

Възможност за персонализация и осветление, в зависимост от модела и конфигурацията

В зависимост от модела са възможни допълнителни специални заявки за персонализиране, като например: бродерията на инициали. Тези заявки за индивидуализация могат да бъдат заявени по всяко време и ще бъдат проверени индивидуално за Вас от Вашия партньор на Audi в следващата стъпка. За едно много специално индивидуализиращо изживяване е на Ваше разположение и Audi exclusive Studio на първия етаж в Audi Forum Neckarsulm, което предлага уникална платформа за сбъдване на Вашите желания. На място се предлагат екстравагантни комбинации от цветове и материали, от спортни до елегантни, които Ви позволяват да надхвърлите дизайнерските възможности на стандартната гама. За ефективни съвети ще Ви е необходим кодът на Audi за Вашия предварително конфигуриран модел Audi, който може да се използва за индивидуално обсъждане на желаните ексклузивни характеристики на Audi. Предпоставка за това е да си уговорите час за лична консултация.

Лакови покрития: Предлага се голям избор от цветове на бои с над 50 нюанса, за да персонализирате Вашия автомобил. За да отговарят на много високите стандарти на AUDI AG и Audi Sport GmbH и за да могат постоянно да гарантират изключително високо качество на боята, бяха инсталирани най-съвременни системи за боядисване. Желаният тон се смесва от органични и неорганични цветни пигменти. Органичните пигменти осигуряват сияйността на цветовете, докато неорганичните са много устойчиви на стареене. Заедно те гарантират дълготраен интензитет на цвета на боята. Високото изискване за индивидуално боядисване на Audi exclusive е еднакъв вид върху всички материали – за години напред. Затова всеки цвят се проверява щателно преди излизане на автомобила от производство.

Metallic-лакови покрития: Ако добавите допълнителни метални пластинки към боята, се създава очарователният ефект на лаковите покрития Metallic. Тези малки фрагменти обикновено са изработени от алуминий или месинг. За да направите боя Metallic, трябва да работите изключително внимателно, за да не се счупят металните пластинки. Това е гарантирано от нашите високи изисквания.

Perleffekt-лакови покрития: Лаковите покрития Perleffekt се характеризират с това, че се появяват различни цветове в зависимост от ъгъла, от който ги гледате. Този ефект се постига чрез използване на перлени пигменти. Към боите са добавени перлени пигменти, които създават особено силна разлика в яркостта в зависимост от ъгъла. Това им придава особена дълбочина и очарова с живата им игра на цветовете.

Matteffekt-лакови покрития: Възможни са и матови покрития за избрани модели. В момента можем да предложим следните цветове: Nardo сив мат, Daytona сив мат, Suzuka сив мат, Ibis бял мат, Floret сребрист мат, Glacier бял мат и Vegas жълт мат.

Кожа: Кожата е уникален естествен продукт, няма две еднакви части, което отговаря точно на философията на Audi exclusive. По време на обработката се отдава голямо значение на това частите, използвани за интериора, да са идеално координирани една с друга. Чрез висококачествен подбор на използваните кожи и внимателна обработка се запазва естествеността и същевременно се създава материал, който е издръжлив и дълготраен. Всички видове използвани кожи са дъбени без хром, дишащи и боядисани. Това означава, че малките драскотини остават почти невидими по време на употреба.

В зависимост от употребата на кожата се нанасят тънки като косъм слоеве лак, които, колкото по-дебели са, водят до по-малко чувствителна кожа. Обратният начин е: колкото по-тънък е нанесеният слой боя, толкова по-добър е климатът за сядане.

Кожа Valcona: кожата Valcona има малко количество лак, дишаща е и няма изкуствен релеф.

Кожа Feinnappa: кожата Feinnappa има специфично нанасяне на боята, умерено дишаща повърхност и има лек изкуствен релеф.

Дървесини и декори: Audi exclusive използва само подбрани истински дървесини, които особено ефектно подчертават характера на автомобила. Гамата варира от класически дъб до очарователните разновидности на мирта, ясен с отворени пори или евкалиптово дърво. Декорите от дърво с отворени пори имат типичното усещане за естествено дърво. Това превръща интериора в уникална зона за релакс с много добро усещане. Audi по принцип не използва тропическа дървесина, дори и да е отгледана в плантация.

Кожа: Кожата за седалките на Audi е направена предимно от кожи от мъжки говеда от Южна Европа. Те имат специално съотношение на площта и дебелината на кожата и затова са особено подходящи. Кожата от задната част на животните е с най-високо качество, тъй като има равномерна влакнеста структура и рядко има пукнатини или наранявания. За да бъде обработена като кожа за Audi exclusive, трябва да бъдат изпълнени следните критерии за качество:

Процес на дъбене без хром: Audi спря да използва хромни соли преди повече от две десетилетия - тогава като пионер в автомобилната индустрия - за да избегне отпадъци, замърсени с тежки метали. Audi използва само дъбена кожа без хром и следователно поема последователно етичен ангажимент за производството на кожа.

Повърхностна защита: В зависимост от качеството на кожата се разработват различни покрития. Тези различни покрития осигуряват високо ниво на дишане и по този начин подобряват климата при седене.

Тестов цикъл: В превозното средство кожените тапицерии са изложени на екстремен стрес: високи температурни разлики, силни топлинни ефекти от стоене на слънце, влизане и излизане от водача, транспортиране на тежки и твърди предмети и пот. Преди кожата да бъде обработена за Audi, тя трябва да премине повече от 30 различни теста. Лабораторните тестове, наред с други неща, устойчивост на абразия, устойчивост на светлина, поведение при свиване, якост на огъване, якост на опън, вътрешни емисии и поведение при горене. Само когато всички тестове са преминали, кожата се използва за седалки и интериорни части. Тестовете продължават повече от 12 месеца.

Дървесина/декори: Audi обикновено не използва тропическа дървесина, дори ако е отгледана в плантация. Тънките фурнирни листове за декоративните инкрустации се обелват от стволовете и т. нар. коренови възли. Набор от части обикновено идва само от една грудка или ствол, така че отделните части в превозното средство да са сходни. Audi използва само истинско дърво. Производството е симбиоза от ръчен труд и машинно производство.

След производството се извършва щателна проверка на качеството. Използва се UV светлина, за да се провери дали има пукнатини или цепнатини и дали запечатващият слой е наред. Финишните лакове са устойчиви на надраскване при почистване и имат UV блокер, което гарантира устойчивост на цвета в дългосрочен план.

Можете да намерите цените в конфигуратора или в ценовите листи за желания от Вас модел на уебсайта на Вашата страна.

За индивидуалния избор на цветове и материали обикновено препоръчваме лични съвети от партньор на Audi. В допълнение към автомобилите в шоурума, много дилъри разполагат с различни проби от материали на индивидуална боя, кожа, динамика и декоративни инкрустации на място.

Дигиталното или отпечатано изображение на реален продукт може да създаде само впечатление. Реализмът зависи, наред с други неща, от настройките на цвета и яркостта на Вашия монитор или от околната светлина.