Audi Logo

Functions on Demand

Functions on Demand –гъвкави като живота Ви

Гъвкавостта, която Ви е необходима, при покупката на автомобил: С Functions on Demand можете да реагирате на Вашите променящи се потребности, поръчвайки желаното допълнително оборудване във всеки един момент. Functions on Demand Ви позволява да изберете функционално оборудване и след покупката на автомобила по съвсем достъпен и улеснен начин през платформата myAudi. Избраното оборудване ще е на разположение още при следващото стартиране на автомобила. Така ще имате възможност да създадете Вашия Audi автомобил точно толкова гъвкав, колкото е живота Ви.

Изживейте иновацията – Вашите предимства

Функционалности „на повикване“

Динамика

Лесно добавете оборудване, когато пожелаете, и нека новаторските технологии Ви вдъхновят.

Гъвкави срокове

Индивидуалност

Точната функция в точния момент – изберете периода, който отговаря на Вашите потребности.

Поръчка през myAudi

Комфорт

Лесно и бързо заявяване през myAudi.

 

Общ преглед

 

Заявяване

Удължаване

 

myAudi регистрация

 

Наличност на Functions on Demand според модела*

Functions on Demand Ви предоставя множество функционалности, които можете да заявите по всяко време в зависимост от потребностите Ви. Избраните функции ще получите бързо и лесно през myAudi. Проверете сега, с кои услуги от Functions on Demand може да дооборудвате Вашия автомобил.

Audi A4 (от моделна 2020)*

 • Audi smartphone interface
 • MMI Navigation plus с включен Audi connect
 • Дигитален радио приемник

Audi A5 (от моделна 2020)*

 • Audi smartphone interface
 • MMI Navigation plus с включен Audi connect
 • Дигитален радио приемник

Audi A6 (от моделна 2021)*

 • Audi smartphone interface
 • Park assist

Audi A7 (от моделна 2021)*

 • Audi smartphone interface
 • Park assist
Frontansicht des Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron (от моделна година 2023)*

 • Audi smartphone interface
 • MMI Navigation plus с MMI touch
 • Audi virtual cockpit plus
 • Адаптивен асистент за контрол на скоростта
 • 2-зонален комфортен автоматичен климатик

Audi Q5 (от моделна година 2021)*

 • Audi smartphone interface
 • MMI Navigation plus с включен Audi connect

Audi Q7 (от моделна 2021)*

 • Audi smartphone interface
 • Park assist

Audi Q8 (от моделна година 2021)*

 • Audi smartphone interface
 • Park assist

Audi e-tron (от моделна година 2020)*

 • Audi smartphone interface
 • Дигитален радио приемник
 • Park assist
 • LED-Matrix
 • Пакет "Светлина"
Dynamische Frontansicht Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron (от моделна година 2023)*

 • Audi smartphone interface
 • Дигитален радио приемник
 • Park assist
 • LED-Matrix
 • Пакет "Светлина"

Audi e-tron GT (от моделна година 2022)*

 • LED-Matrix

*Към днешна дата допълнителни функции от предложенията на Functions on Demand са налични за Audi A3 (от моделна година 2021), Audi A4 (от моделна година 2020), Audi A5 (от моделна година 2020), A6 (от моделна година 2021), A7 (от моделна година 2021), Q4 e-tron (от моделна година 2023), Q5 (от моделна година 2021), Q7 (от моделна година 2021), Q8 (от моделна година 2021), Audi Q8 e-tron/e-tron (от моделна година 2023) и Audi e-tron GT.

 

Преглед на функциите*

Палитра от функционалности от областта на инфотеймънта, асистиращите системи и технологията, използвана при светлините, са на разположение за автомобила Ви сред предлаженията на Functions on Demand. Следното оборудване може да заявите от магазина на приложението myAudi.

Инфотеймънт

Auto-Display mit Audi Smartphone Interface

Smartphone-Interface

Ако по време на път искате да сте в течение на случващото се и да имате достъп до приложенията на смартфона си, чрез Functions on Demand можете лесно да добавите по всяко време Audi smartphone interface, избирайки желания период. Така, докато пътувате, винаги ще имате поглед на пътя като използвате познатата среда на смартфона си.

Audi connect wird über das Auto-Display benutzt

MMI Navigation plus с Audi virtual cockpit и включен Audi connect

Планирали сте пътуване в град, който не познавате много добре. Преди да загубите ценно време по непознатите улици, навигацията ще Ви отведе директно до желаната цел. Но как бързо да се сдобиете с навигационно устройство? С Functions on Demand това вече не е проблем. Просто добавете през myAudi желаното оборудване MMI Navigation plus с Audi virtual cockpit и включен Audi connect, и сте готови.

Innenansicht Audi mit Armaturenbrett

Дигитален радио приемник (DAB)

На кого не му се е случвало: Слушате любимата си радиостанция по време на дълъг път, но в един момент губите обхват. Или минавате през тунел и обхватът изчезва точно по средата на любимата Ви песен. С Functions on Demand това вече е в миналото: Поръчайте през myAudi оборудването "Дигитален радиоприемник (DAB)". Функцията може да добавите по всяко време, и малко след това вече ще се наслаждавате на пътуването във Вашето Audi с любимата си радиостанция.

 

Технология при светлините

Seitliche Frontalansicht von einer Audi Motorhaube

LED-Matrix

При закупуването на Вашето Audi сте избрали определен пакет светлини, но бихте искали да изпробвате нова технология, защото сега по-често пътувате на дълъг път, по магистрали или в извънградски условия. Никакъв проблем: Functions on Demand Ви дава възможност да тествате технологии като LED-Matrix.

fahrender Audi in einer ruralen Gegend

Асистент за дълги светлини

Искате по време на пътувания в тъмната част на денонощието да имате добра видимост? Асистентът за дълги светлини поема контрола по включване и изключване на дългите светлини при нощно шофиране, а вие получавате повече комфорт и подобрена видимост.

Audi fährt auf einer Bergstraße

Пакет "Светлина"

Планирате по-дълго нощно шофиране и бихте искали автомобилът да разполага с функция за осветяване на пътя, която да е оптимално съобразена с Вашите нужди. Поръчайте през myAudi пакета "Светлини" за необходимия период и се възползвайте включително от по-добро нощно виждане, регулирайки светлините към съответните пътни условия.

Асистиращи системи

Адаптивен асистент за контрол на скоростта

Адаптивният асистент за контрол на скоростта подпомага водача да поддържа постоянна скорост и необходимата дистанция от автомобила отпред, докато шофира своя Audi автомобил. Изберете лесно желаяния период и заявете функцията през myAudi.

Базирано на камера разпознаване на пътните знаци

Ако искате да имате поглед върху всички пътни знаци, през които ще премите, докато шофирате, сред предложенията на Functions on Demand е функцията за разпознаване на пътните значи. Може да я заявите по всяко време след закупуване на автомобила и за периода, който Ви е необходим, през myAudi.

Person bedient myAudi Connect App

Park assist

Намирате се в непознат град и търсите място за паркиране, което се оказва трудна задача. Мястото за паркиране е или твърде малко, или е вход на обект. И все повече се отдалечавате от целта си. Благодарение на Functions on Demand няма да се налага да губите самообладание в такива ситуации. Поръчайте Park assist бързо и лесно, и той ще Ви покаже подходящите места за паркиране по улицата в близост до Вас. Така ще можете да започнете следващото си градско пътуване спокойно.

* Наличното оборудване може да варира в зависимост от модела. Моля, влезте в профила си в myAudi, за да проверите наличността за Вашия модел Audi.

Eine Frau die auf ihrem Handy den Parkassistenten für ihren Audi einstellt
 

Само няколко стъпки до желаното оборудване

Интересувате се от оборудването, налично във Functions on Demand? Можете да го поръчате бързо и лесно, само в няколко стъпки, през платформата myAudi: Ако автомобилът Ви поддържа Functions on Demand, в myAudi автоматично се показва Functions on Demand Shop. Ето как става:

При първа поръчка, напр. активиране на пробен едномесечен срок за 1 евро, е необходимо да бъдат въведени данни за последващо плащане и фактуриране.

Tablet mit myAudi App

Стъпка 1

Регистрация в myAudi с потвърден myAudi акаунт като основен или вторичен потребител.

Audi connect wird über das Auto-Display benutzt

Стъпка 2

Добавяне на автомобил с поддръжка на Functions on Demand с въвеждане на идентификационния номер на автомобила (VIN).

Person bedient myAudi Connect App

Стъпка 3

Избор на предпочитано оборудване от Functions on Demand, включително желан период на ползване. Функцията е активна и може да се използва още при следващото стартиране на автомобила.

 

Проверка за наличност

Ein Audi Lenkrad und eine Männerhand die ein Handy hält

Приложението myAudi Ви дава възможност гъвкаво и лесно да избирате различно функционално оборудване от Functions on Demand - дори и след покупката на автомобила! Насладете се на новата свобода и поръчвайте необходимото оборудване от Functions on Demand за автомобила си лесно и отвсякъде през myAudi.

 

Често задавани въпроси

 

Предпоставки

Наличността на Functions on Demand е специфична за модела - моделите, които в момента позволяват Functions on Demand, ще намерите на www.audi.bg/serviz/functions-on-demand

Автомобилите, които поддържат Functions on Demand, разполагат с необходимия хардуер и софтуер серийно.

Преди закупуването функционалността на избраното оборудване може да се тества.

Срокове

Можете да избирате между различни срокове, в зависимост от индивидуалните Ви потребности. Изберете между 1 или 6 месеца, 1 или 3 години или неограничено във времето активна услуга.

Възможно е отново да заявите същото оборудване от Functions on Demand (под формата на удължаване) през myAudi.

- 10 дни преди изтичане на активната услуга (ако активната услуга е със срок ≤ 12 месеца)

- 20 дни преди изтичане на активната услуга (ако активната услуга е със срок > 12 месеца)

Имате възможност да заявите пробен период. Всяка функция може да бъде тествана еднократно от избран основен потребител за 1 месец на цената от 1 евро. Това е възможно за макс. 2-ма основни потребители годишно и за един автомобил. Можете да удължите услугата още в рамките на същия месец. Активирането на тестовия месец е възможно макс. до 6 месеца след определяне на основния потребител.

Заявяване, активиране и условия за ползване

Можете да добавяте оборудване от Functions on Demand през myAudi.

Оборудването, поръчано чрез Functions on Demand, се активира след извършване на поръчката "over the air". Условие: За да активирате своето оборудване, автомобилът трябва да бъде онлайн (автомобилът трябва да има мобилна връзка и да не е активиран режим на поверителност "Privacy Mode"). След завършване на поръчката трябва да стартирате автомобила отново.

Обичайно активирането в автомобила става малко след покупката (в рамките на минути). В отделни случаи активирането може да отнеме и малко повече време (1 - 2 часа). Функцията е напълно достъпна за Вашето Audi още при следващото стартиране на автомобила.

1) В myAudi: Account settings (Настройки на профила) >> Orders (Поръчки). 2) В MMI системата на автомобила: поръчаното функционално оборудване се вижда в раздела "Purchase" (Покупки). Условие: Автомобилът трябва да е свързан към мобилна мрежа и да бъде стартиран наново. Съобщението за изтеглената активация на функцията се получава в MMI системата. След това функцията е видима в раздел "Purchase" (Покупки).

Оборудването, поръчано през Functions on Demand, можете да бъде видяно в myAudi или в портала myAudi в Account settings (Настройки на акаунта) >> Orders (Поръчки) или директно в MMI системата на Вашето Audi в раздел "Purchase" (Покупки).

Поръчаното оборудване от Functions on Demand винаги се обвързва с идентификационния номер на автомобила (VIN), а не с потребителския профил в myAudi.

Промяната на основния потребител в Audi connect не оказва влияние на покупките от Functions on Demand и техните срокове.

Оборудването от Functions on Demand се причислява към автомобила, следователно за съответния срок се обвързва с идентификационния номер на автомобила (VIN). При продажба на автомобила поръчаното функционално оборудване и оставащата продължителност са неразделна част от него и съответно могат да бъдат продадени с автомобила.

Технически проблеми

В случай на технически проблеми, моля обърнете се към Вашия Audi партньор в страната.

Право на отказ

При закупуване на оборудване от Functions on Demand разполагате със законоустановения 14-дневен срок за право на отказ.

Плащане и фактуриране

За всяко оборудване, поръчано през Functions on Demand, получавате отделна фактура.

Размерът на ДДС ставката е в съответствие с приложимия процент на ДДС в страната, която сте посочили в адреса си за фактуриране.

* Наличното оборудване при Functions on Demand може да варира в зависимост от модела. Предложенията за Вашия конкретен модел ще откриете във Functions on Demand Shop в myAudi. Повече информация ще намерите на този уебсайт и при Вашия Audi партньор.