Audi Logo

Plug-In-хибриди (PHEV)

Audi предлага широк асортимент от електрифицирани модели. С Plug-In-Hybrid моделите Вие можете да се придвижвате ефективно с нулеви локални вредни емисии. Plug-In-хибридите (PHEV) комбинират бензинов двигател с мощен електромотор и литиево-йонна акумулаторна батерия. Благодарение на високата си обща системна мощност те впечатляват със спортни динамични показатели - в съчетание с високо равнище на комфорт и интелигентно управление на енергийните потоци. Предикативното управление на задвижващия тракт напасва електрическото и стандартното задвижване по начин, който носи на клиентите голям електрически пробег и нисък разход на бензин..

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro in Weiß aus der Vogelperspektive

A3 Sportback TFSI e

Чисто електрически, с хибридно задвижване или като двигател с вътрешно горене

Audi A3 Sportback TFSI e впечатлява като plug-in хибрид с мощни характеристики при всякаква форма на задвижване. Динамиката, пъргавината и устремът напред на Sportback са намерили отражение и във външния вид. Дизайнът, функционалността, оперативността и дигитализацията се обединяват в интериора.

Audi Q5 55 TFSI e quattro in Blau beim Laden vor einem Haus

Audi Q5 TFSI e

Plug-In-хибрид SUV

С Audi Q5 TFSI e можете да се насладите на комбинацията от двигател с вътрешно горене TFSI и мощен електромотор. Без да жертвате динамиката, типична за Audi. И с възможността да пътувате без вредни емисии в чисто електрически режим.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro in Silber

Q5 Sportback TFSI e

Многофункционален, мощен и ефективен

В Audi Q5 Sportback TFSI e мощността на двигателя с вътрешно горене се съчетава с мощността на електромотора. Премиум SUV моделът с линия на покрива, наподобяваща купе, предлага както динамични характеристики, така и шофиране без локални емисии в чисто електрически режим.

Audi A5 Limousine 55 TFSI e quattro in Schwarz

Audi A6 TFSI e

Plug-In-Hybrid лимузина

Който иска да бъде различен от останалите, трябва да поеме по свой собствен път. С Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro можете да направите това по особено впечатляващ начин: автомобилът разполага с ефективно Plug-in-Hybrid-задвижване, футуристична ергономична концепция, комфортен интериор и атлетичен дизайн.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro in Weiß aus der Vogelperspektive

A6 Avant ­ 55 TFSI e

Plug-in-хибирид - спортен и ефективен

Благодарение на своето иновативно Plug-in-Hybrid-задвижване, Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro предлага огромно удоволствие от шофирането както в града, така и на дълги разстояния. Наред с това той впечатлява - типично за Avant - с отлична функционалност във всекидневието и много място за до петима души.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro in Weiß aus der Vogelperspektive

Audi A7 TFSI e

Plug-In-хибирид купе

Комбинация от едно естетично Coupé от висш клас и Plug-in-Hybrid-автомобил - това е Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro. Благодарение на ефективния си електромотор и акумулаторната батерия той може да се придвижва с нулеви локални вредни емисии, а с елегантния си дизайн привлича погледите към себе си. В интериора му ще се наслаждавате на прекрасен комфорт и богат инфотейнмънт-асортимент.

Audi A8 TFSI e

Plug-In-Hybrid лимузина

Съчетание от благородна луксозна лимузина и иновативен Plug-in-Hybrid-автомобил - това е Audi A8 60 TFSI e quattro. Неговото задвижване се състои от ефективен електромотор за шофиране с нулеви локални вредни емисии и мощен двигател с вътрешно горене. Благодарение на богатия асортимент от инфотейнмънт-технологии и възможности за забавление, водачът и спътниците му могат по впечатляващ начин да продължат своите дигитални занимания на борда на автомобила.

Audi A8 60 TFSI e quattro in Silber vor Gebäude

Audi Q3 TFSI e

Наелектризираш талант на пътя

Изключителен семеен SUV. Audi Q3 45 TFSI e. С иновативното си plug-in хибридно задвижване може да измине от 45 до 51 км само на електричество и с нулеви емисии. Плюс много пространство, технически усъвършенствания и подобрено шаси за повишена динамика.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro in Silber

Q3 Sportback TFSI e

Наелектиризращо представяне.

Спортен и наелектризиращ. Audi Q3 Sportback 45 TFSI e. С иновативното си plug-in хибридно задвижване той може да измине около 45 до 50 км чисто електрически и с нулеви вредни емисии. Експресивните брони и линията на купе, предават спортна, динамична аура.

Audi A8 L TFSI e

Plug-In-Hybrid лимузина

Audi A8 L 60 TFSI e quattro съчетава ексклузивен лукс, високо ниво на комфорт и цифрови технологии в обща дължина от 5,30 метра. В допълнение към спортния си външен вид луксозният седан впечатлява преди всичко с иновативното си plug-in хибридно задвижване, което се състои от ефективен електромотор и мощен двигател с вътрешно горене.

Audi Q5 55 TFSI e quattro in Blau beim Laden vor einem Haus

Audi Q7 TFSI e

Plug-In-хибирид семеен SUV

Иновативна plug-in хибридна технология, превъзходна пространствена концепция и спортна визия - Audi Q7 TFSI e е семеен SUV с наелектризиращ ефект.

Audi Q5 55 TFSI e quattro in Blau beim Laden vor einem Haus

Audi Q8 TFSI e

Превъзходство на прогреса.

Предефиниране на спортния стил. Със своето мощно plug-in хибридно задвижване и завладяващ дизайнерски език Audi Q8 TFSI e най-прогресивното SUV купе на Audi до момента. Той предлага вълнуващо удоволствие от шофирането и интелигентни решения за зареждане у дома и на пътя.

 

Предимства:

  • По-нисък разход на гориво: Разходът на гориво може да бъде намален, особено в градския трафик, благодарение на допълнителното електрическо задвижване.
  • По-ниски емисии на CO2: Благодарение на електрическото задвижване и частично електрическото движение, plug-in хибридите водят до по-ниски емисии на CO2.
  • Голяма автономия: С plug-in хибридните автомобили сте особено автономни на пътя, тъй като те не зависят от инфраструктурата за зареждане благодарение на комбинацията от електрическо и бензиново задвижване.
Ein Audi Plug-in Hybrid beim Laden auf der Straße

Пробег

Електрическият пробег на плъг-ин хибридите на Audi варира в зависимост от модела. Въпреки това, благодарение на комбинацията от електромотор и двигател с вътрешно горене, вие винаги ще достигнете до вашата дестинация. За по-кратки разстояния plug-in хибридите могат да се използват само на електричество, докато двигателят с вътрешно горене се използва за по-дълги разстояния.

Ein Audi Plug-in Hybrid beim Laden auf der Straße

Зареждане

Независимо дали сте у дома или на път - можете да зареждате хибридните модели на Audi по различни начини:

  • с мобилната зарядна система e-tron compact можете лесно да зареждате акумулатора на вашия plug-in хибрид от домашен или промишлен контакт. Можете също така да използвате Audi Mobility Check, за да проверите онлайн кои възможности за зареждане са налични за вашия дом.
  • Audi e-tron Charging Service: С Audi e-tron Charging Service имате достъп до почти 120 000 точки за зареждане в Европа. С картата за зареждане e-tron Charging Service можете да стартирате процеса на зареждане независимо от доставчика.
Ein Audi Plug-in Hybrid beim Laden auf der Straße

myAudi апликация

Управление през смартфон

Използвайте специфичните за хибридите услуги в приложението myAudi App3, за да се информирате: Получете данни за състоянието на автомобила, като например текущото ниво на зареждане, оставащия електрически пробег и местоположението. Получавайте информация за предишни пътувания, като например среден разход на електроенергия. Можете също така да стартирате функции като процеса на зареждане чрез приложението myAudi. С климатичния контрол преди влизане в автомобила можете удобно да затоплите автомобила си, преди да потеглите.

 

Често задавани въпроси

Plug-in хибрид е автомобил с двигател с вътрешно горене, при който допълнителната батерия може да се зарежда чрез двигателя с вътрешно горене и чрез контакта. Следователно превозното средство има възможност да се движи на електричество и с двигател с вътрешно горене. Електрическият автомобил, от друга страна, се задвижва изцяло с електричество и поради това има голям акумулатор на енергия и електрически двигатели вместо двигател с вътрешно горене.

Освен двигател с вътрешно горене, plug-in хибридът има и електрически двигател, поради което може да работи както с конвенционален, така и с електрически двигател. За разлика от пълния хибрид, plug-in хибридът може да се зарежда и директно от електрическата мрежа и по този начин позволява по-голям пробег.

Шофьорът може да реши дали и как да се намеси във взаимодействието между двата двигателя. За тази цел са налични три режима на работа:

Хибридният режим се активира автоматично с насочването на маршрута в навигационната система. Той обаче може да бъде активиран и ръчно с помощта на бутона за избор на режим на работа. В този режим зарядът на акумулатора се разпределя оптимално по маршрута с цел намаляване на консумацията на енергия, при което шофирането в градски райони и при движение в режим на спиране и престой е предимно електрическо. Ако функцията за водене по маршрут на навигационната система MMI е активирана, прогнозираната стратегия на работа се опитва да измине последния вътрешноградски участък от маршрута изцяло на електричество и да пристигне в местоназначението с почти празна батерия.

В допълнение към хибридния режим на работа водачът може да избира и между режимите EV и Battery Hold. В режим EV автомобилът се задвижва изключително електрически, докато водачът не превиши променлива, осезаема точка на натиск върху педала на газта. Режимът EV е настройка по подразбиране при всяко стартиране на автомобила. В режим Battery Hold (Задържане на акумулатора) капацитетът на акумулатора се поддържа на текущото ниво.

Plug-in хибридните модели на Audi използват както мощни TFSI двигатели, така и ефективни електромотори. Затова максималното ускорение и динамичното удоволствие от шофирането са гарантирани.

Häufige Fragen Laden und Reichweite

Стандартното оборудване на хибридните модели на Audi включва компактна система за зареждане с кабели за битови и промишлени контакти и контролен блок. Audi предлага и опционална заключваща се стенна скоба. Пълното зареждане на батерията с капацитет 14,1 kWh отнема около два часа и половина при 400-волтова трифазна връзка с мощност 7,4 kW и около шест часа и половина при 230-волтов домакински контакт.

Стандартният кабел Mode 3 с щепсел тип 2 се използва за зареждане в движение на обществени точки за зареждане. Собствената услуга за зареждане на Audi, e-tron Charging Service, осигурява при поискване достъп до 140 000 обществени станции за зареждане в 21 европейски държави. Клиентът може да зарежда при множество доставчици с една карта.

Зареждането при дъжд е напълно безопасно. Батериите, щепселите и станциите за зареждане са предмет на строги стандарти и разпоредби, а електричеството тече само когато станцията е в перфектен контакт с автомобила.

Пробегът в електрически режим варира спрямо модела. Подробна информация за гамата можете да намерите на съответната страница на модела. Хибридните модели използват както мощни TFSI двигатели, така и ефективни електрически двигатели. Гарантирани са най -високо ускорение и динамично шофиране.

Пробегът на хибридния модел зависи, наред с други неща, от следните фактори: Поведение при шофиране, особено спирачно поведение и скорост на шофиране Маршрут Температура в превозното средство Попътен вятър Зареждане на превозното средство Налягане на гумите