Audi Logo

Акция въздушни възглавници Takata

В световен мащаб акцията за обратно повикване на автомобили оборудвани с въздушните възглавници Takata засяга, наред с много други производители, и модели на Audi. Възможно е дефектната въздушна възглавница във Вашия автомобил също да представлява сериозен риск за безопасността на Вас и Вашите пътници. Тук можете да получите повече информация и да проверите дали автомобила Ви е засегнат. Проверката може да извършите, след като въведете номера на шасито (VIN) на обозначеното място. Важно: Въз основа на нашия анализ, на това кои автомобили са засегнати, списъкът се актуализира редовно. Затова Ви молим да проверявате периодично дали Вашия Audi автомобил е засегнат.

Засегнат ли е Вашият автомобил?

През годините компанията Takata е доставяла на автомобилната индустрия въздушни възглавници, съдържащи дефектни газови генератори, които могат да претърпят промени поради стареене, причинено от определени климатични влияния (топлина и влажност), и по този начин да станат опасни.

В Audi тези въздушни възглавници са били монтирани в автомобили произведени през годините (2005-2018). Моля, проверете с номера на шасито на автомобила си по-горе, дали Вашият автомобил е засегнат. Това трябва да се прави периодично, тъй като списъците на автомобилите се актуализират редовно.

Каква е опасността?

Ако въздушната възглавница се задейства при произшествие, налягането, което се получава при възпламеняването на газовия генератор, може да е твърде високо.

Какво трябва да направите?

Ако Вашият автомобил е засегнат от сервизната акция за въздушни възглавници Takata, молим Ви незабавно да се свържите с оторизиран Audi сервизен партньор, за да се осъществи замяна на съответните възглавници.  Вашата сигурност е важна за нас, затова Ви молим да проверите автомобила Ви и изпълните препоръките веднага.