Audi Logo

Базирано на камера разпознаване на пътните знац

Базираната на камера система за разпознаване на пътните знаци1, 2 подмога водача по време на движение, като регистрира в границите на възможностите на системата знаци, свързани например с ограничения на скоростта, забрани за изпреварване, временна организация на движението и т.н., които попадат в зоната на обхват на предната камера.

Срокове за активация на базираното на камера разпознаване на пътните знаци

За спонтанните

1* или 6

месеца

За планиращите

1 или 3

години

За решителните

Винаги

неограничено

* Функцията може да бъде заявена еднократно за автомобила. Правно обвързващо действие имат цените, които са посочени в myAudi към съответния момент на покупката. Цените могат да варират в зависимост от автомобила и оборудването.

Audi mit Licht Funktionspaket beim Fahren aus Vogelperspektive

Как функционира разпознаването на пътни знаци

Разпознаването на пътни знаци се осъществява посредством камера, като регистрираните в границите на възможностите на системата знаци са например за ограничения на скоростта, забрани за изпреварване, временна организация на движението и т.н., които попадат в зоната на обхват на предната камера.

Разпознатите пътни знаци се показват автоматично на дигиталния дисплей в арматурно табло или в опционалния виртуален кокпит на Audi. По желание може да се активира персонализирано предупреждение за скорост, което сигнализира визуално, ако позволената към настоящия момент скорост е превишена. Функцията за разпознаване на пътни знаци има чисто информативен характер, като включва:

  • разпознаване и показване на забрани за изпреварване и ограничения на скоростта, включително временни ограничения на скоростта;
  • разпознаване на началото и края на автомагистрали, автомобилни пътища, градове и жилищни зони и показване на свързаното с тях ограничение на скоростта;
  • в зависимост от ситуацията показване и оценка при мокри условия, при ограничения на скоростта през различни часове на деня, строителни обекти и при теглене на ремарке (само при наличие на фабрично монтиран теглич на ремарке).

Наличното оборудване може да варира в зависимост от модела. Моля, проверете в приложението myAudi, какви са възможности за дооборудване на Вашия Audi автомобил.

Индивидуалност

Гъвкав срок на ползване.

Безопасност

Предоставя информация за ограничения на скоростта, включително временно зададени в условия на мокра настилка или при теглене на ремарке.

Прегледност

Извеждане директно в зрителното поле на водача.

Fahrender Audi in einer urbanen Gegend

Условия за поръчка

  • Базираното на камера разпознаване на пътните знаци чрез Functions on Demand може да се активира за Audi A3 (от моделна година 2021) при наличие на съвместим iPhone или Android смарт телефон3 и:
  • потвърден акаунт в myAudi като основен или вторичен потребител;
  • възможност автомобилът да поддържа Functions on Demand.

Правни указания

1 Моля, обърнете внимание: Системата работи в рамките на собствените си ограничения и само подпомагат водача. Отговорността и необходимото внимание в пътното движение остава задължение на водача. 2 Само в комбинация със заводски доставено оборудване за теглич. 3 Повече информация за съвместимите мобилни телефони ще получите при Вашия Audi партньор.