Audi Logo

Адаптивен асистент за контрол на скоростта

Адаптивният асистент за контрол на скоростта подпомага водача в границите на възможностите на системата да поддържа дистанция до превозните средства отпред. Контролът на дистанцията се регулира на пет нива и позволява адаптиране към индивидуалната пътна обстановка.

За спонтанните

1* или 6

месеци

За планиращите

1 или 3

години

За решителните

Винаги

неограничено

* Функцията може да бъде заявена еднократно за автомобила. Правно обвързващо действие имат цените, които са посочени в myAudi към съответния момент на покупката. Цените могат да варират в зависимост от автомобила и оборудването.

Функцията адаптивен контрол на скоростта

Адаптивният асистент за контрол на скоростта регистрира в границите на възможностите на системата движещите се отред превозни средства с помощта на радарен сензор и поддържа скоростта и разстоянието възможно най-постоянни в контролния диапазон. Диапазонът на скоростта, в който системата функционира, е между 0 и 210 км/ч. Дистанцията се регулира автоматично, когато скоростта е от 30 до 210 км/ч. При движение, изискващо често спиране и тръгване, автомобилът може да достигне положение на покой и след това да потегли отново автоматично при определени условия. Ако автомобилът е с ръчна скоростна кутия, водачът е неохбодимо да поеме процеса на смяна на предавките. Управлението на асистента се извършва чрез отделен лост на кормилната конзола. Дистанцията се регулира на пет нива; динамиката на системата се настройва чрез Audi drive select или в менюто ACC. Включва Audi pre sense front.

Моля, обърнете внимание: Системите работят в рамките на собствените си ограничения и само подпомагат водача. Отговорността и необходимото внимание в пътното движение остава задължение на водача.

Индивидуалност

Гъвкав срок според потребността.

Безопасност

Подпомага водача при подържане на дистанцията спрямо движещите се отпред превозни средства.

Гъвкавост

Регулиране на разстоянието в зависимост от ситуацията на пет нива.

Heck eines Audi e-tron

Условия за поръчка

Адаптивният асистент за контрол на скоростта чрез Functions on Demand може да се активира при Audi A3 (от моделна година 2021), Audi Q4 e-tron (от моделна година 2023) и при условия, че:

  • е налице потвърден акаунт в myAudi като основен или вторичен потребител.
  • автомобилът поддържа Functions on Demand.
  • съвместим iPhone или Android смарт телефон1

Правни указания

1Информация за съвместимостта на мобилните телефони ще получите при Вашия Audi партьор.