Audi Logo

LED-Matrix

Технологията LED-Matrix съчетава система от камери с LED-светлинни и прецизна оптика за изключително адаптивно разпределение на светлинния сноп. Бъдат ли разпознати други участници в движението, системата избирателно изключва светлинния поток в съответната зона, а в останалите сегменти работата на дългите светлини остава активна.

 

Срокове за активация на LED-Matrix

За спонтанните

1* или 6

месеца

За планиращите

1 или 3

години

За решителните

Винаги

неограничено

* Функцията може да бъде заявена еднократно за автомобила. Правно обвързващо действие имат цените, които са посочени в myAudi към съответния момент на покупката. Цените могат да варират в зависимост от автомобила и оборудването.

Seitliche Frontalansicht von einer Audi Motorhaube

Технологията LED-Matrix

LED фаровете притежават значителни предимства по отношение на безопасността и комфорта. С цветна температура от около 5500 °К (градуса по Келвин), светлината им наподобява дневната, която от своя страна уморява очите в по-малка степен, особено на тъмно и при лоши метеорологични условия. Светлините с Matrix-LED технология разполагат и със следните функции: дневни светлини, къси светлини, дълги светлини, позиционни светлини, динамични мигачи, светлини за всякакви метеорологични условия (за намаляване на собственото заслепяване при лоша видимост), както и автоматично-динамично регулиране на обхвата на светлинния сноп. В комбинация с опционалния асистент за нощно виждане се предлагат и маркиращи светлини³. При разпознаване на пешеходец отделни светодиоди примигват три пъти последователно и ясно открояват пешеходеца от заобикалящата го среда. Динамичните мигачи се активират на сегменти и последователно в интервали от няколко милисекунди, като посоката на мигащите светлини винаги е навън, към завоя. В който и момент да решите, лесно и удобно добавете технологията LED-Matrix към конфигурацията на Вашия автомобил чрез Functions on Demand и се уверете колко добре отговаря на Вашите потребности.

Наличното оборудване може да варира в зависимост от модела. Моля, влезте в профила си в myAudi, за да проверите наличността за Вашия модел Audi.

Комфорт

Гъвкав срок според потребността.

Ефективност

Бързо и лесно адаптиране на автомобила към новите условия.

Безопасност

По-добра видимост през нощта чрез адаптиране на светлините към пътните условия и посредством разпознаване и маркиране на пешеходци.

 
Mann hält ein Smartphone in seinem Audi

Условия за поръчка

ехнологията LED-Matrix чрез Functions on Demand може да бъде приложена, ако разполагате с Audi Q8 e-tron (от моделна година 2023), Audi e-tron (от моделна година 2020) или Audi e-tron GT (от моделна година 2022), както и:

  • създаден профил в myAudi в роля на основен или допълнителен потребител;
  • автомобилът да поддържа Functions on Demand.

Правни указания

1 Моля, обърнете внимание: Системите работят в рамките на собствените си ограничения и само подпомагат водача. Отговорността и необходимото внимание в пътното движение остава задължение на водача.