Audi Logo

Асистент за дълги светлини

Асистентът за дълги светлини1 помага да се ограничи заслепяването на другите участници в движението чрез, в зависимост от ситуацията, автоматичното включване и изключване на дългите светлини.

Срокове за активация на асистента за дълги светлини

За спонтанните

1* или 6

месеца

За планиращите

1 или 3

години

За решителните

Винаги

неограничено

* Функцията може да бъде заявена еднократно за автомобила. Правно обвързващо действие имат цените, които са посочени в myAudi към съответния момент на покупката. Цените могат да варират в зависимост от автомобила и оборудването.

fahrender Audi in einer urbanen Gegend

Функцията асистент за дълги светлини

При шофиране през нощта асистентът за дълги светлини поема рутинната задача да включва и изключва дългите светлини. В границите на възможностите на системата асистентът автоматично разпознава фаровете на насрещния трафик, задните светлини на другите участници в движението и източниците на светлина в градовете. Според пътната ситуация дългите светлини се включват или изключват автоматично. Така системата подобрява видимостта на водача и осигурява повишен комфорт.

Индивидуалност

Гъвкав срок според потребността.

Комфорт

Благодарение на поетата рутинна задача да включва и изключва дългите светлини.

Безопасност

Според осветеността на пътната отсечка и автоматично разпознаване на другите участници в движението.

Ein stehender Audi

Условия за поръчка

За да използвате асистента за дълги светлини през Functions on Demand е необходимо да сте притежател на A3 (от моделна година 2021) или e-tron GT (от моделна година 2022) и да:

  • имате създаден профил в myAudi в роля на основен потребител или съпотребител;
  • поддържа автомобила Functions on Demand;
  • разполагате със смартфон съвместим с iPhone или Android операционна система.2

Правни указания

1 Моля, обърнете внимание: Системата работи в рамките на собствените си ограничения и само подпомагат водача. Отговорността и необходимото внимание в пътното движение остава задължение на водача. 2 Информация за съвместимостта на мобилните телефони ще получите при Вашия Audi партьор.