Audi Logo

Park assist

Park assist¹ дава възможност за удобно паркиране и подпомага водача при влизане и излизане от паркомясто, задействайки подходящите маневри. Същевременно ултразвукови сензори търсят подходящи места за успоредно и перпендикулярно паркиране.

Срокове за активация на Park assist

За спонтанните

1* или 6

месеца

За планиращите

1 или 3

години

За решителните

Винаги

неограничено

* Функцията може да бъде заявена еднократно за автомобила. Правно обвързващо действие имат цените, които са посочени в myAudi към съответния момент на покупката. Цените могат да варират в зависимост от автомобила и оборудването.

Ein geparkter Audi aus der Vogelperspektive

Функцията Park assist

Park assist подпомага при паркиране и излизане от паркомясто, като задейства идеалната маневра. Ултразвуковите сензори търсят подходящи места за успоредно и перпендикулярно паркиране. При перпендикулярно паркиране (напред и назад) се изчислява идеалния заход, а при успоредно паркиране - идеалната траектория на влизане и излизане от съответното паркомясто. Маневрата се поема от системата. Водачът трябва единствено да следи инструкциите на екрана и да сменя предавките, да потегля, да спира, както и да следи процеса на паркиране. В зависимост от ъгъла на завиване индикация на екрана може да предупреждава за странични препятствия, като изобразява траекторията на движение. Подпомогнат е и процесът на паркиране с няколко маневри. Търсенето на паркомясто се активира в долната част на екран, а при включена функция "Помощ при паркиране" - в горната. В който и момент да решите, лесно и удобно добавете функцията Park assist към конфигурацията на Вашия автомобил чрез Functions on Demand и се уверете колко добре отговаря на Вашите потребности.

Наличното оборудване може да варира в зависимост от модела. Моля, влезте в профила си в myAudi, за да проверите наличността за Вашия модел Audi.

Комфорт

Гъвкав срок според потребността.

Ефективност

Ултразвукови сензори подпомагат намирането на подходящите паркоместа по маршрута.

Безопасност

Сигурно паркиране и излизане от паркомясто дори в тесни пространства.

 
Mann steuert mit seinem Smartphone seinen Audi

Условия за поръчка

Park assist чрез Functions on Demand може да се активира при модели Audi A6 (от моделна година 2021), Audi A7 (от моделна година 2021), Audi Q7 (от моделна година 2021), Audi Q8 (от моделна година 2021), Audi Q8 e-tron (от моделна година 2023), e-tron (от моделна година 2020) или Audi e-tron GT (от моделна година 2022) и при условие, че:

  • е налице потвърден акаунт в myAudi като основен или допълнителен потребител;
  • автомобилът поддържа Functions on Demand.

Правни указания

1 Audi (Порше БГ като вносител) не носи отговорност за вида на приложенията, които се извеждат чрез Audi smartphone interface. Отговорност по отношение на съдържанието и функциите, показвани в рамките на приложенията, носят съответните доставчици.