Audi Logo

Дискове и накладки. За всички модели Audi над 4 години.

Наред с накладките, спирачните дискове са сред най-склонните към износване части на спирачната система. Тя функционира оптимално благодарение на Оригиналните части на Audi, които пасват перфектно, и професионалния монтаж от обучените служители на сервиза.

Audi Оригинални спирачки се състоят от следните два компонента:

Спирачни накладки: Спирачните накладки са изработени от различни материали. Носещата платка на накладките е от метал. Фрикционният материал, в зависимост от категорията, е от метални, органични или керамични смеси. Коефициентът на триене на спирачните накладки не трябва да намалява при натоварване. Освен това накладките трябва да са устойчиви на температури до 800° C.

Спирачки дискове: Спирачният диск е направен от чугун или стомана и при модела с вътрешна / външна вентилация отстрани има радиални отвори за охлаждане. По този начин охлаждащият въздух протича по-добре през тях. Поради по-голямата повърхност в сравнение с масивните модели, вентилираните спирачни дискове на Audi Оригинални части имат по-добро отделяне на топлина и така се охлаждат по-бързо.

Кратка пауза - Бърз поглед към предимствата на Audi Оригинални спирачки. Audi Оригинални спирачки са разработени специално за всяко Audi. Тази прецизна изработка съчетана с професионален монтаж от обучени служители на Audi дава много предимства на Audi Оригинални спирачки:

  • добър коефициент на триене между диск и накладки. Това допринася за скъсяване на спирачния път
  • добра производителност и след многократно интензивно спиране
  • тиха и плавна работа - устойчиви на температура до 800° C
  • непроменлив спирачен ефект в двете посоки на въртене на спирачния диск
  • добри самопочистващи качества

В рамките на инспекцията според указанията на производителя, Вашето Audi ще бъде проверено щателно от нашите сервизни специалисти. За да се намали рискът от възможни повреди или дефекти е препоръчително да бъдат извършени необходимите допълнителни сервизни дейности. За да се радвате и в бъдеще на Вашето Audi.

За повече информация и конкретна оферта за смяна на накладки или за смяна на дискове и накладки се обърнете към най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi.1

 

Още пакети по програмата Сервиз 4+

Инспекция

За да се чувствате сигурни и Вашето Audi да запази стойността си, производителят препоръчва след определен пробег или период, всеки автомобил да бъде напълно проверен в рамките на една инспекция.

Ангренажен ремък

По време на експлоатационния им живот Оригиналните зъбни ремъци на Audi изминават внушителни километри в двигателя. Затова е нужна съответната намеса на оторизиран сервиз, който да гарантира за качествения им и професионален монтаж.

Запалителни свещи

З на Audi Оригинални резервни части гарантират висока експлоатационна безопасност и отличен комфорт. Доверете се на професионалния монтаж от нашите обучени Audi сервизни специалисти.

Намерете Audi оторизиран сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил или потърсете нужните Ви Audi Оригинални резервни части или аксесоари.

1 Цените на различните сервизни пакети зависят от модификацията на автомобила и се определят индивидуално по номер на шаси. Пакетната цена включва Audi Оригинални части®, както и труда за тяхната подмяна.

Предложенията са налични във всеки оторизиран сервиз на марката Audi в страната. Вносителят си запазва правото на промени и не носи отговорност за допуснати грешки.