Audi Logo

Ангренажен ремък. За всички модели Audi над 4 години.

По време на експлоатационния им живот Оригиналните зъбни ремъци на Audi изминават внушителни километри в двигателя. Те се състоят от стъклени и пластмасови нишки с висока здравина и имат устойчиво на износване покритие, за да издържат на високи и едновременно с това променливи натоварвания. По този начин те гарантират прецизно управление на двигателя. Доверете се на Оригиналното качество на Audi и на професионалния монтаж от нашите обучени Audi сервизни специалисти.

За повече информация и конкретна оферта за смяна на ангренажен ремък, смяна на водна помпа или смяна на ангренажен ремък с вкл. водна помпа се обърнете към най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi.1

Ангренажният ремък свързва коляновия и разпределителния вал. Без него двигателят не може да работи. И тъй като той работи непрекъснато, за времето на своят експлоатационен живот изминава разстояние, което се равнява на шест обиколки на земното кълбо.

Ангренажният ремък синхронизира движението на коляновия и разпределителния вал. В следствие на това разпределителния вал задвижва клапаните на цилиндрите. Често ангренажният ремък задвижва и водната помпа.

Старият и износен ремък може да се скъса и да предизвика сериозна повреда на двигателя. Причината: Управлението на клапаните на двигателя се нарушава, буталото удря върху клапана - често с 15 м/с.

В зависимост от модела, двигателя и начина на експлоатация се прилагат фиксирани интервали за смяна или интервали за проверка съгласно предписанията на производителя. Фиксираните интервали за смяна най-често са свързани с изминатите километри и са в рамките от 60 000 км до 210 000 км. Ангренажните ремъци при бензиновите двигатели много често имат интервали за проверка като по време на регулярно сервизно обслужване механикът преценява дали е необходима смяна. Повече информация за Вашия автомобил ще получите от Вашия Audi оторизиран сервиз.

Неправилно монтирания ангренажен ремък ще повреди двигателя веднага. Същевременно смяната не е много лесна, изисква технически познания и специални инструменти. Зъбните колела трябва да са перфектно зацепени и ангренажният ремък правилно обтегнат. Добре е да се смени и водната помпа, обтегачите и ролките. Затова ние Ви препоръчваме горещо да се обърнете към най-близкия до Вас Audi оторизиран сервиз.

 

Още пакети по програмата Сервиз 4+

Инспекция

За да се чувствате сигурни и Вашето Audi да запази стойността си, производителят препоръчва след определен пробег или период, всеки автомобил да бъде напълно проверен в рамките на една инспекция.

Audi Dachbox

Чистачки

Висококачествените синтетични 3-компонентни пера и профилният ръб придават висок експлоатационен живот на Audi Оригинални чистачки, които грижат се за отлично качество на почистване, а и освен това разполагат с красив дизайн.

Акумулатор

Оригиналният акумулатор на Audi предоставя точно толкова енергия, колкото е необходима на Вашето Audi - за сигурен старт, дори при много ниски температури. За щадящи околната среда функции, като например системата Старт-Стоп.

Намерете Audi оторизиран сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил или потърсете нужните Ви Audi Оригинални резервни части или аксесоари.

1 Цените на различните сервизни пакети зависят от модификацията на автомобила и се определят индивидуално по номер на шаси. Пакетната цена включва Audi Оригинални части®, както и труда за тяхната подмяна.

Предложенията са налични във всеки оторизиран сервиз на марката Audi в страната. Вносителят си запазва правото на промени и не носи отговорност за допуснати грешки.