Audi Logo

Въпроси и отговори

Често срещани въпроси и отговори по темата Audi connect

 

Техническа информация

 1. За да настроите своя myAudi профил на my.audi.com за първи път, са Ви необходими следните данни: - имейл/myAudi потребителско име - парола за myAudi - 4-цифрен PIN код (създаден от клиента) - номер на шасито - mTAN код* *За да използвате пълноценно connect услугите, трябва да удостоверите еднократно профила си в myAudi. Ако изберете мобилния си телефон като начин за удостоверяване, ще получите 6-цифрения mTAN код на телефонния си номер. С въвеждането на mTAN кода в myAudi профила удостоверяването е завършено успешно. Connect услугите вече могат да бъдат използвани.
 2. За свързване на Вашия myAudi профил с автомобила се нуждаете от следните данни: - имейл/myAudi потребителско име - парола за myAudi
 3. За регистрация като основен потребител** в автомобила се нуждаете от следните данни: - имейл/myAudi потребителско име - 10-цифрения код на автомобила върху ключодържателя.
 4. За да използвате приложението myAudi преди всяко използване се нуждаете от следните данни*: - имейл/myAudi потребителско име - парола за myAudi - 4-цифрен PIN код (за използване на определени услуги, напр. заключване и отключване на автомобила от приложението) * * Тези данни трябва да въведете отново преди всяко използване на приложението myAudi. За да избегнете това, моля, активирайте „автоматично влизане“. ** За Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron изборът на основен потребител може да бъде направен само от Audi сервизен партньор.

1. 4-цифрен PIN код (S-PIN) За да използвате дистанционните услуги на Audi connect (напр. заключване и отключване на автомобила, дистанционно управление на отоплението), Ви е необходим личният 4-цифрен PIN код, който сте задали сами по време на процес на проверка. Той трябва да се въвежда всеки път преди използване на дистанционните услуги. Това се прави от съображения за сигурност.

2. mTAN код За да можете да използвате пълноценно connect услугите, е необходима еднократно удостоверяване на myAudi профила Ви. Ако изберете мобилния си телефон като начин за удостоверяване, ще получите 6-цифрен mTAN код на телефонния си номер.

3. Код на автомобила (F-PIN). Кодът на автомобила е необходим за настройка на основния потребител в MMI на автомобила.10-цифреният код на автомобила се намира върху ключодържателя под непрозрачно защитно фолио. Изтрийте кода напълно.

4. myAudi PIN (с MIB2) 8-цифреният PIN код може алтернативно да се използва за влизане с имейл и парола в портала myAudi. Обикновено се изисква регистрация, за да може автомобилът да се свърже с myAudi профила Ви.

Заключването и отключването на вратите изисква допълнително удостоверяване между сървъра на Audi и автомобила. Следователно автомобилът няма да отговори на команда от неоторизиран сървър на трета страна. За всички дистанционно управлявани действия по автомобила е необходимо допълнително въвеждане на PIN код през смартфона. Вие сами задавате PIN код в портала myAudi. Там може също да прехвърлите правата на до петима души. Максимум пет различни автомобила могат да се управляват през един профил.

Персоналният 4-цифрен PIN код, който посочвате в процеса на проверка, винаги е необходим при използване на дистанционните услуги в приложението myAudi (напр. заключване и отключване на автомобила, дистанционно управление на отоплението).

Защитата на автомобила и Backend инфраструктура, както и сигурното предаване на Вашите данни са от съществено значение за Audi. Audi използва методи за криптиране, които се прилагат и в онлайн банкирането, например за установяване на връзка между автомобила или смартфона Ви и сървърна част на Audi. Съхранението на данни на сървърите на Audi също е криптирано. Административният достъп е надлежно документиран. За клиентския Ви профил в платформата myAudi се използват правила за парола в съответствие с настоящите стандарти за сигурност. Онлайн връзката към платформата myAudi става изключително криптирана.

Когато става дума за дистанционно управление с услугите Audi connect, Audi отдава голямо значение на сигурността на данните. Комуникацията никога не се осъществява директно между смартфона и автомобила, а винаги чрез защитен сървър на Audi. При отчета за състоянието на автомобила той изпраща най-актуалните данни към сървъра на Audi – оттам може да получите достъп до тях по всяко време чрез криптирано предаване към Вашия смартфон.За всички дистанционно управлявани действия към автомобила е необходимо допълнително въвеждане на PIN кода през смартфона.

myAudi PIN кодът може да се използва вместо имейл адреса и паролата Ви за вписване в MMI на автомобил с MIB2. myAudi PIN кодът се показва в myAudi в съответния профил на автомобила.

Моля, въведете PIN кода в MMI, както следва: Audi connect >> Options >> Login >> За алтернативно въвеждане на myAudi PIN код

В зависимост от модела услугите, включени в Audi connect, може да варират.От списъка с лицензи може да разберете кои услуги трябва да има Вашият автомобил и колко време все още са валидни. Може да получите достъп до тази информация от настройките на MMI системата.

Може да разберете дали автомобилът Ви е онлайн, като погледнете иконата за мобилна връзка, която се показва в MMI. Ако автомобилът е онлайн и имате активен лиценз за Audi connect, в зависимост от модела ще видите активно меню Audi connect в прегледа на менюто (MIB 2) или онлайн информация, интегрирана директно в картата (MIB 2+). Може също да направите тест, като изберете услугата „Weather“ и проверите дали тук се показва информация.

Ако сте се регистрирали като основен потребител в приложението myAudi, може също да използвате услугите за управление на автомобила. Може да използвате приложението, за да отключите и заключите автомобила си или да видите статуса му (в зависимост от модела).

Като сдвоите приложението myAudi с автомобила чрез мениджъра на връзката, може да получите достъп до информация от смартфона си. Така ще преглеждате текстови съобщения или своя календар.

По принцип е възможно да се използва всяка работеща SIM карта с активирана опция за данни. За използването на LTE може да Ви е необходима и съответната опция за LTE тарифа. Повече информация може да получите от своя мобилен оператор. Някои SIM карти (особено от предплатени доставчици), които изискват регистрация в уеб портала на мобилния оператор, е възможно да не работят. Микро и нано SIM карти не са подходящи за използване на Audi connect. В допълнение ограниченията могат да се прилагат за картови договори с ограничен обем данни.

С интегрираната Audi connect SIM карта можете да заявите пакети данни чрез нашия партньор за сътрудничество Cubic Telecom, за да използвате WLAN хотспот, базирани на приложения услуги и услуги за стрийминг на музика, като онлайн радио. Използването на данни от всички други информационно-развлекателни услуги на Audi connect е неограничено за срока на лиценза и е включено без допълнително заплащане.

За Австрия, Дания, Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Испания, Швейцария, Швеция и Великобритания важи следното: Услугите се предоставят чрез SIM карта, постоянно инсталирана в автомобила. Разходите за връзките за данни са включени в цената на услугите. Това изключва връзката за данни за WLAN хотспот, използването на услугите онлайн радио и хибридно радио, както и Online Media-Streaming и други услуги, предлагани в приложение за смартфон Audi.

Връзката за данни за WLAN хотспот, онлайн радио и хибридно радио, както и Online Media-Streaming и други услуги, предлагани чрез приложение за смартфон на Audi, също се осъществява чрез SIM картата, постоянно инсталирана в автомобила, и платена тарифа за данни от доставчика на Audi. Ако все още използвате външна SIM карта в слота за карти, всички връзки за данни (за услуги Audi connect и WLAN) ще бъдат установени през тази SIM карта. Всички произтичащи от това разходи ще бъдат поети от Вас. Възстановяването на разходите от Audi е невъзможно.

За европейски държави, които не са споменати по-горе, важи: Допълнително се нуждаете от SIM карта с опция за данни, а за използване на LTE – също и с LTE опция. В капака на MMI навигацията с MMI touch response има четец на карти за външната SIM карта. Услугите са достъпни само при съществуващ или отделно сключен договор за мобилен телефон и само в рамките на покритието на мобилната мрежа. Чрез получаването на пакети данни от интернет в зависимост от Вашия мобилен план, и особено в чужбина, могат да възникнат допълнителни разходи. Поради големия обем данни силно се препоръчва използването на фиксирана такса за данни.

Може да разпознаете текущата мрежова технология за връзката за данни Audi connect (LTE, HSPA (4G), UMTS (3G) или GSM (2G)) в MMI дисплея по символа в долния десен ъгъл на екрана до показанието за силата на полето (символ за свързване на приемник). Индикаторът за връзката за данни на автомобила се различава от индикатора за сдвоен смартфон по това, че индикаторът за сдвоения смартфон има икона на смартфон.

Активната връзка за данни се обозначава със „стрелка“ над 2G/3G/4G/LTE дисплея в реда за статус.

В момента услугите за данни се конфигурират автоматично за повечето европейски мобилни компании. За някои може да се наложи ръчна конфигурация в MMI. Моля, свържете се със своя доставчик на услуги за повече информация.

В момента услугите за данни се конфигурират автоматично за повечето европейски мобилни оператори. За някои може да се наложи конфигурацията да се извърши ръчно в MMI. Моля, свържете се със своя мобилен доставчик за повече информация.

Може да получите информация за съвместими мобилни телефони при Вашия Audi партньор.

Може ръчно да отмените активна връзка за данни, като зададете настройката на връзката на „никога“. Може също да изключите модула за данни или да премахнете SIM картата.

Използването на мобилни данни и изпращането на данни чрез Audi connect може да бъде деактивирано от менюто на MMI в автомобили с инсталиран MIB2+ (или по-нов). В „Settings“ щракнете върху „Data Management“. Тук може да деактивирате „Allow sending data“ под „Privacy“.

Внимателно извадете SIM картата, като леко я натиснете, докато чуете щракване и картата се отдели от слота. Сега внимателно я поставете обратно в слота.

Това може да се случи, ако обхватът Ви е слаб, има проблеми с доставчика на услугата или хардуерът е повреден (напр. SIM картата или антената на автомобила).

Роумингът е изключен във фабричните настройки на MMI. Това може да се промени и провери по следния начин:

TEL >> Settings >> Connections >> Data connection >> Data roaming

Тази настройка се запазва за текущата SIM карта или за свързания в момента мобилен телефон.

В настройките на телефона е интегриран „Онлайн брояч на използвани данни“. Той може да се намери по следния начин:

TEL >> Settings >> Connections >> Online consumption meter

Броячът показва обема данни, които са получени и изпратени чрез Audi connect. Статистиката може да се нулира. В този случай количеството данни се показва отново, започвайки от 0 байта от датата на нулиране, както и датата на последното нулиране. За всяка SIM карта се създава отделна статистика. Моля, обърнете внимание, че това не отговаря непременно на периодите на фактуриране на Вашия мобилен оператор.

Лицензи

MMI3G+ За услугата „Онлайн информация за трафика“ 3 години.

MIB1 High A3: 3 години за избраните услуги (за повече информация се обърнете към оторизиран Audi партньор) MIB2 A6, A7, TT, R8: 3 години за избраните услуги A3PA, A4, A5, Q2, Q5, Q7: IT0 = 3 месеца от датата на доставка IT1= 3 години от датата на доставка IT2 = 3 месеца от датата на доставка IT3 = 3 години от датата на доставка

- Audi сервиз за завеждане на щети: 10 години (IW3, IW5) - Онлайн обаждане за помощ и спешно обаждане: 10 години (IW3) - Remote позиция на автомобила, статус на автомобила, дистанционно управление на зареждането, система за локализация против кражба: 3 години (IW3, IW5)

10 години за всички услуги на e-tron

a) Audi connect SIM (eSIM) - Audi connect SIM не се влияе от лицензите. Тя принадлежи към така наречените модули за данни. - WLAN пакетите данни не се влияят от лицензите. Те трябва да се закупят отделно.

б) Удължаване на лиценза: - Вашият оторизиран Audi партньор ще Ви информира за удължаване на лиценза. - Може да видите текущите срокове на лицензите си в автомобила.

Някои модели включват 3-месечна тийзър фаза, но повечето модели имат 3-годишен период на лиценз за Audi connect. Точната продължителност на срока на лиценза може да бъде намерена в прегледа на лиценза в MMI на автомобила.

Audi connect Navigation & Infotainment: Наличността на услугите, поддържани от Audi connect Navigation & Infotainment, зависи от държавата. Услугите Audi connect се предоставят за най-малко една година от доставката на автомобила. След 24 месеца от доставката на автомобила срокът на услугите Audi connect се удължава еднократно с 12 месеца безплатно. Ако не желаете такова удължаване, моля, уведомете ни писмено на следния адрес:

AUDI AG Kundenbetreuung Deutschland 85045 Ingolstadt Имейл: [email protected] Тел.: +49 800 28347378423

Вашият оторизиран Audi партньор ще Ви информира за последващи опции за удължаване на услугите Audi connect. В зависимост от модела на автомобила Audi connect позволява достъп до услугата на Google. Постоянната наличност не може да бъде гарантирана; това е отговорност на Google. Повече информация за Audi connect можете да намерите на www.audi.de/connect и при избран Audi партньор; информация за тарифните условия можете да получите от доставчика си на услуги.

Спешно обаждане и сервиз: Услугите за управление на автомобила Audi connect могат да се използват безплатно в продължение на три години от доставката на автомобила и след това могат да бъдат удължени срещу заплащане. Системата за проследяване на кражби Audi connect се предлага за една година от доставката и активирането на автомобила и след това може да бъде удължена срещу заплащане.

myAudi

Порталът myAudi дава достъп до много полезни дигитални функции и услуги и позволява да се следят всички важни данни за автомобила. Можете да заявите, управлявате и използвате всички сервизни предложения и услугите Audi connect с помощта на интуитивен потребителски интерфейс. Имате възможност да въведете всеки от своите автомобили Audi в myAudi.

Регистрирайте се на my.audi.com с потребителско име (= имейл адрес) и парола през мобилен телефон, таблет или компютър. След това влезте в myAudi с тези данни, добавете своя автомобил към профила, като използвате бутона „+“ „Добавяне на автомобил“ в дясната навигационна лента. За целта се нуждаете от своя идентификационен номер на автомобила (VIN).

Приложението myAudi свързва Вас с Вашето Audi, заобикалящата среда и ежедневието Ви. С приложението може да получите достъп до информация в реално време за автомобила, да проследявате нивото на горивото, пробега, часовете за обслужване, предупредителните съобщения и още много. Планирайте пътуванията си удобно в приложението и изпращайте дестинации и маршрути директно до автомобила си. Климатизацията и отварянето и затварянето на вратите също могат да се управляват дистанционно. (В зависимост от модела и оборудването наличността на услугите може да варира. Части от функциите зависят от доставчици от трети страни и може да не са напълно налични по всяко време и във всяка държава).

Осигурете на семейството, приятелите или колегите си достъп до Вашия автомобил (само за избрани смартфони с Android). Приложението myAudi е предложение от вносителя за съответния пазар. Информация за вносителя може да бъде намерена в раздела за правна информация на приложението.

Всички функции накратко: Audi e-tron - Планирате и управлявате процеса на зареждане удобно с Вашето приложение myAudi. - Получавате конкретна информация от навигацията, като електрически пробег, ниво на зареждане и оставащо време за зареждане. Навигация - Изпращате дестинации и маршрути от мобилния си телефон към автомобила. - Планирате маршрути, включително пешеходно разстояние до автомобила. - Имате достъп до контактите, адресите и календара за сервиз. Сервиз - Винаги следете часовете за сервиз, предстоящата поддръжка и цялата информация за допълнителни дейности. - Достъп до дигитален дневник чрез приложението - Намерете Audi сервизен партньор в близост до Вас. - Управлявайте разходите и пътуванията си в дигиталния дневник на разходите и пробега.

Как да отпишете даден myAudi профил в автомобила: В MMI отидете на Users >> Log out Username Как да отпишете myAudi профил в MMI: Отидете на Users >> User management >> Remove all users

Настройка на пакетите Audi connect

В портала myAudi: - Изберете „Потребителски профил“ и приемете споразумението за основен потребител - Въведете личните си данни - Задайте 4-цифрен PIN код - Изберете начин за удостоверяване* - Мобилен номер - Имейл - Audi сервизен партньор - Потвърдете общите условия * В зависимост от избрания начин за удостоверяване ще получите mTAN код или ще е необходимо посещение при оторизиран Audi партньор.

В приложението myAudi: - Отидете в меню: „My profile“ - „Settings“ - „User management“ - Изберете: „Договор за основен потребител“ - Извършете удостоверяване - След което процесът е идентичен „в myAudi“ В автомобила: - Изтрийте 10-цифрения код на автомобила от ключодържателя - Въведете myAudi потребителско име и кода на автомобила в MMI системата и следвайте пътя на потвърждение: - „Audi connect“ - „User management“ - Основен потребител - Потвърждаване на основен потребител

В портала myAudi: - Изберете „Потребителски профил“ и приемете споразумението за основен потребител - Въведете личните си данни - Задайте 4-цифрен PIN код - Изберете начин за удостоверяване* - Мобилен номер - Имейл - Audi сервизен партньор - Потвърдете общите условия * В зависимост от избрания начин за удостоверяване ще получите mTAN код или ще е необходимо посещение при оторизиран Audi партньор.

В приложението myAudi: - Отидете в меню: „My profile“ - „Settings“ - „User management“ - Изберете: „Договор за основен потребител“ - Извършете удостоверяване - След което процесът е идентичен „в myAudi“ В автомобила: - Изтрийте 10-цифрения код на автомобила от ключодържателя - Въведете myAudi потребителско име и кода на автомобила в MMI системата и следвайте пътя на потвърждение: - „Audi connect“ - „User management“ - Основен потребител - Потвърждаване на основен потребител

a) Връзка с данните за достъп на myAudi: За да свържете автомобила със своя профил в myAudi, можете да влезете в MMI с данните за достъп до профила си в myAudi. За целта изберете в MMI: - „Audi connect“ - „Options“ - „Login“ - След това въведете своето потребителско име и парола и се впишете. б) Връзка с myAudi PIN: - Като алтернатива може да влезете в MMI с myAudi PIN. За целта щракнете на: - „Audi connect“ - „Options - „Login“ - Влезте през myAudi PIN код - Сега въведете своя myAudi PIN код.

а)Връзка с данните за достъп на myAudi: За да свържете автомобила си със своя профил в myAudi, може да влезете в MMI с данните за достъп до профила си в myAudi. За целта изберете в MMI: - Audi connect - Options - Login След това въведете своето потребителско име и парола и се впишете. б) Автоматично предаване на потребителско име/имейл адрес*: - Изискване: WLAN хотспот е активиран в автомобила и Вие сте влезли в приложението myAudi - За целта отидете в „Settings“ - WLAN - Активиране на WLAN хотспот * Ако все още не сте въвели своя автомобил в Audi профила си, това ще стане автоматично

Настройка на услугата Audi connect „Google Earth“ и засегнатите Audi модели: С услугата на Audi connect „Google Earth“ изгледът на картата на навигационните системи на Audi е разширен, за да притежава фотореалистичен вид. Поради технически промени, свързани с трети страни, Google не е налична за Audi connect услугата „Google Earth“ от 1 януари 2021 г. за Audi моделите A3, A4, A5, A6, A7, Q2, Q5, Q7, TT и R8, който са произведени преди 2017 моделна година. Ако споменатата моделна серия е произведена след моделна година 2017, може да е възможно да активирате следващата услуга на Audi connect „Сателитна карта“ чрез безплатна актуализация на софтуера в рамките на задължителния гаранционен и/или допълнителния гаранционен период (лицензни периоди и разширения на услугата „Google Earth“ или „Сателитна карта“ остават незасегнати). Независимо от моделната година, моделите Audi A1 и Q3 от първото поколение автомобили не могат да се актуализират и няма да поддържат услугата Audi connect „Google Earth“ от 1 януари 2021 г. Незасегнати Audi модели: Без необходимост от действие са всички модели Audi от моделна година 2019 нататък, тъй като те са технически проектирани за следващата услуга „Сателитна карта“ и я поддържат без допълнителна актуализация на софтуера. Незасегнати са и последните поколения модели на Audi A1, Audi A3, Audi Q3, Audi A6, Audi A7, Audi A8 и Audi e-tron, тъй като от началото на производството си те се доставят само с услугата Audi connect „Сателитна карта“. Допълнителна информация: Вашият Audi сервизен партньор ще Ви предостави допълнителна информация относно това дали автомобилът Ви е засегнат от прекратяването на услугата Audi connect „Google Earth“ и дали може да получи безплатна актуализация на софтуера за следващата услуга „Сателитна карта“.

Услуги Audi connect – информация

Настройка на услугата Audi connect „Google Earth“ и засегнатите Audi модели: С услугата на Audi connect „Google Earth“ изгледът на картата на навигационните системи на Audi е разширен, за да притежава фотореалистичен вид. Поради технически промени, свързани с трети страни, Google не е налична за Audi connect услугата „Google Earth“ от 1 януари 2021 г. за Audi моделите A3, A4, A5, A6, A7, Q2, Q5, Q7, TT и R8, който са произведени преди 2017 моделна година. Ако споменатата моделна серия е произведена след моделна година 2017, може да е възможно да активирате следващата услуга на Audi connect „Сателитна карта“ чрез безплатна актуализация на софтуера в рамките на задължителния гаранционен и/или допълнителния гаранционен период (лицензни периоди и разширения на услугата „Google Earth“ или „Сателитна карта“ остават незасегнати). Независимо от моделната година, моделите Audi A1 и Q3 от първото поколение автомобили не могат да се актуализират и няма да поддържат услугата Audi connect „Google Earth“ от 1 януари 2021 г. Незасегнати Audi модели: Без необходимост от действие са всички модели Audi от моделна година 2019 нататък, тъй като те са технически проектирани за следващата услуга „Сателитна карта“ и я поддържат без допълнителна актуализация на софтуера. Незасегнати са и последните поколения модели на Audi A1, Audi A3, Audi Q3, Audi A6, Audi A7, Audi A8 и Audi e-tron, тъй като от началото на производството си те се доставят само с услугата Audi connect „Сателитна карта“. Допълнителна информация: Вашият Audi сервизен партньор ще Ви предостави допълнителна информация относно това дали автомобилът Ви е засегнат от прекратяването на услугата Audi connect „Google Earth“ и дали може да получи безплатна актуализация на софтуера за следващата услуга „Сателитна карта“.

1) Въвеждане на дестинация в myAudi

Въвеждането на дестинация в myAudi Ви позволява удобно да планирате навигационни цели и маршрути от домашния си компютър или смартфон. С myAudi можете да изпращате индивидуални цели до автомобила. С myAudi можете да изпращате индивидуални цели до автомобила. Когато започнете пътуване, те могат да бъдат заредени в MMI® Navigation plus и не е необходимо да се въвеждат отново ръчно.

Имате нужда от MMI 3G+, MIB1 High, MIB2 High/High Scale или MIB2+ High за услугата. За да използвате услугата, трябва да изтеглите приложението myAudi, да имате профил в myAudi и да го сдвоите с автомобила. Съвместим с Apple iOS 10.0 и Android 6.

В myAudi: Намерете „Audi connect“ и изберете услугата „Въвеждане на дестинация през myAudi“. Там е възможно да създавате нови цели чрез търсене или въвеждане на адреса.Освен това целите могат да се редактират или изтриват.

В автомобила целите могат да бъдат достъпни, както следва: MIB2: В MIB2 можете да получите достъп до дестинациите чрез въвеждане на цел/получени цели. MIB2+: В MIB2+ целите се появяват като известие, както са подредени от myAudi. Управление на запазените цели: Достъп до запазените цели имате в myAudi през навигацията на автомобила. Запазването на целите се случва локално в автомобила, както и изтриването и обработването им. Не е възможна обратна синхронизация с myAudi. Брой на запазените цели в myAudi: Може да запазите до 50 цели в myAudi. 51-вата ще се презапише върху първата. Целите се презаписват само върху myAudi и не се прехвърлят автоматично към цели, записани локално в автомобила.

Максималният брой контакти, които могат да бъдат постоянно импортирани от телефона в MMI системата на автомобила, е 100, като тази бройка включва и максималния брой от 50 онлайн дестинации от myAudi профила. Например, ако вече се използват 80 позиции за съхранение на контакти в автомобила, допълнителни 20 позиции за съхранение са налични за контакти от акаунта myAudi.

2) Audi connect ключ

Да, защото, когато настроите Audi connect ключ, Вашият смартфон поема функциите на обикновен автомобилен ключ: отваряне, затваряне и стартиране на двигателя.

3) Онлайн търсене на навигационни цели

Онлайн търсенето на навигационни цели превръща пътуването в интерактивно преживяване. Достъпът до цялата всеобхватна интернет база данни Ви позволява да търсите желани дестинации чрез свободно въвеждане на текст и Ви предоставя подходяща информация, като снимки, работно време и отзиви от посетители. Интегрираното гласово разпознаване, което може да се управлява удобно с едно натискане на бутон на мултифункционалния волан, предоставя още повече удобство и безопасност. С онлайн търсенето на навигационни цели имате ясна представа за целта, докато шофирате. С приложението myAudi може също да използвате търсенето на желани дестинации на своя смартфон.

Управление: Онлайн търсенето на навигационни цели може да бъде достигнато по два начина:

1) През управляващия блок на MMI системата: „Навигация“ >> „Достигане до цел“ >> „Онлайн цели“ >> Google търсене - В зоната на местоположение - В зоната на целта - На ново местоположение След това може да търсите желаната дестинация чрез свободно въвеждане на текст (чрез въртящ се бутон или MMI touch), аналогично например на заявка за търсене в Google Карти на личния си компютър (напр. хотел, италиански ресторант, музей и др.) 2) Чрез гласово управление: Вариант а): - Активирайте гласово управление чрез мултифункционалния волан - Гласова команда „Онлайн цели“ или „Търсене онлайн за...“ - В зоната на местоположение - В зоната на целта - На ново местоположение - Изберете една от опциите - Гласово въвеждане на желаната точка на интерес (напр. хотел, италиански ресторант, музей и др.)

Вариант б): - Активирайте гласовото управление чрез мултифункционалния волан - Гласова команда „Онлайн цел xxx“ (xxx = желана цел) - Извършва се търсене на интересна точка в района на местоположението

4) Онлайн информация за пътния трафик

Активиране: Онлайн информацията за пътния трафик е деактивирана фабрично и трябва еднократно да се активира в MMI.

Активиране в Audi A3: Навигация >> Settings >> Онлайн данни за пътния трафик Навигация >> Settings >> Онлайн лиценз за данни за пътния трафик >> Активиране на онлайн данни за пътния трафик Активиране за други автомобили с Audi connect: Информация >> Settings >> Онлайн данни за пътния трафик Информация >> Settings >> Онлайн лиценз за данни за пътния трафик >> Активиране на онлайн данни за пътния трафик Използване: Символът в долния ляв ъгъл на екрана показва данните за трафика, които се получават в момента: TMC/TMCpro/ONLINE. Иконата ONLINE показва, че се получава и използва „Информацията за пътния трафик онлайн“.

Указание: Иконата се вижда само ако е активирано динамично избягване на задръствания:

Навигация >> Settings >> Критерии за маршрута: Дин. избягване на задръствания вкл.

Онлайн информацията за трафика може да бъде маркирана с цвят в навигационната карта (за по-голяма яснота този изглед съдържа по-малко цветове от стандартната карта):

Навигация >> Settings >> Показване на карта >> Трафик Текущият поток на трафика се визуализира в този изглед на картата с помощта на цветни пътни участъци: зелено: свободен трафик оранжево: бавно движещ се трафик червено: задръстване и блокиране на трафика Затруднения в движението, като строителни обекти, задръствания, блокирания и т.н., се обозначават чрез щриховане във всички изгледи на карти, докато информацията за трафика се показва само в изгледите на картата „Трафик“ и „Google Earth™“.

В случай на текущо съобщение за трафик или затруднения в движението (напр. при строителни дейности), цветната пътна маркировка в този пътен участък се показва щрихована (напр. зелено-черно). Тази маркировка визуализира дължината на пътното препятствие.

5) Онлайн новини

Различни текстове и изображения от случващото се по света стават достъпни в автомобила чрез онлайн новини. Те се предоставят от национални и международни редакционни екипи. Особеното при онлайн новините: можете да избирате от различни източници (RSS емисии) и да ги конфигурирате свободно. Ако не направите индивидуален избор в профила си в myAudi, ще получите съобщенията от основната услуга. Функцията за четене на глас позволява удобно използване на услугата.

Изборът на източници на новини (RSS емисии) и последващата конфигурация на услугата се извършват в myAudi профила. В последната стъпка от конфигурацията свързвате автомобила и myAudi профила през менюто „Login“ на Audi connect в MMI на автомобила.

6) Информация за бензиностанции

Намерете бензиностанции с изгодни цени около местоположението Ви или по пътя към избраната дестинация. Сортирани по цена или разстояние за едно ефективно спиране. Услугата предоставя информация къде да заредите правилното гориво и изброява наличните бензиностанции, сортирани по цена. С опция за директна навигация. Функцията за четене на глас позволява удобно използване на услугата.

7) Audi music stream

Приложението Audi music stream (или приложението Audi MMI connect) може да свали за iOS и Android устройства от съответните магазини.

Как функционира „Audi music stream“?

В меню „Media“ изберете WLAN медиен плейър. WLAN хотспот за MMI системата се избира и свързва от настройките на Вашия смартфон. След като стартирате приложението Audi music stream, може да избирате между интернет радио и медиатека в MMI.

8) Online Media-Streaming

Услугата „Online Media-Streaming“ не изисква активиране.

Информация за WLAN хотспот и за връзката за данни чрез Cubic

Cubic Telecom Data Service е глобална комуникационна услуга, предоставяна от Cubic Telecom, който Ви предлага пакети данни с различни обеми и срокове с отлично качество на услугите. С пакети данни получавате почти непрекъснат достъп до широкообхватен интернет директно в автомобила си. Високите разходи и досадните push известия при пътуване из Европа са в миналото: когато пресичате национални граници, пакетите данни имат директен достъп до доставчиците на съответната държава, така че можете да се концентрирате изцяло върху пътуването си. SIM (eSIM), която вече е инсталирана в автомобила фабрично, Ви позволява лесно да използвате нашата услуга за данни.

С пакети данни можете удобно да използвате WLAN хотспот директно във своя автомобил Audi в следните държави.

 • Белгия
 • България
 • Дания
 • Германия
 • Естония
 • Финландия
 • Франция
 • Гърция
 • Великобритания
 • Ирландия
 • Италия
 • Хърватия
 • Латвия
 • Лихтенщайн
 • Литва
 • Люксембург
 • Малта
 • Северна Македония
 • Монако
 • Нидерландия
 • Норвегия
 • Австрия
 • Полша
 • Португалия
 • Румъния
 • Швеция
 • Швейцария
 • Словакия
 • Испания
 • Чехия
 • Унгария
 • Кипър

Има два начина да заявите пакети данни.

 1. Чрез онлайн портала на Cubic Telecom a) Влезте в профила си на audi.cubictelecom.com. а) Ако все още нямате профил, можете да се регистрирате безплатно на audi.cubictelecom.com. б) На страницата с общ преглед изберете опцията „Пакети данни“, за да получите преглед на всички налични пакети с данни. в) След като изберете пакет, ще бъдете пренасочени към процеса на плащане.Уверете се още веднъж, че пакетът, който сте избрали, е правилен.Сега можете или да платите с въведената кредитна карта, или да добавите нова, за да завършите покупката.
 2. Директно зареждане във Вашето Audi a) За да използвате този метод, Ви е необходим профил в Cubic Telecom. Ако все още нямате профил, можете да се регистрирате за нашия безплатен профил на https://audi.cubictelecom.com/en/register. б) Може да активирате функцията „Зареждане в автомобила“ еднократно, когато заявявате своите пакети данни през онлайн портала. За да направите това, поставете отметка в квадратчето до „Активиране на зареждането в автомобила“ по време на процеса на заявяване. в) След това изберете опцията „Пакети данни“ в MMI на своя Audi и след това „Заявяване на пакет данни“. г) Изберете един от показаните пакети данни и изберете „Купете“.

Указание: Чрез въвеждане на номер на мобилен телефон и активиране на функцията „Известие“ в профила си, основният потребител получава SMS известия за нисък баланс и потвърждения за покупка директно на своя смартфон. По този начин можете да следите консумацията на данни в автомобила. Получената такса ще бъде дебитирана от кредитната карта, посочена като „предпочитана“ в портала.

Предлагаме три различни пакета данни с различни обеми и срокове. Могат да се заявят и повече пакети данни; те се използват един след друг.

Изберете държава, за да видите цените. Всички пакети с данни могат да бъдат използвани за до 8 устройства в 33 европейски страни. Всички цени са с включен ДДС.

Настройката на профила Ви отнема само няколко минути. Просто попълнете информацията във формуляра за регистрация, добавете автомобила си и след това потвърдете адреса за фактуриране.

Указание: В някои държави на този етап може да се изисква допълнителна проверка на самоличността.

Услугата за данни Cubic Telecom в момента е налична в текущите версии на следните модели: Q2 (от моделна година 2016), A3 (от моделна година 2016), A4 (от моделна година 2016), A5 (от моделна година 2016), Q5 (от моделна година 2016), Q7 (от моделна година 2016), A6 (от моделна година 2018), A7 (от моделна година 2018), A8 (от моделна година 2018), Q8 (от моделна година 2018).

Функцията „Закупуване на данни в автомобила“ позволява пакети данни да бъдат заявявани директно в MMI системата на Вашето Audi. Първо трябва да се активира еднократно в профила Ви при закупуване на пакет данни от портала на Cubic. Данните за кредитна Ви карта се съхраняват сигурно и можете да зададете лимити за зареждане и SMS известия според предпочитанията си. В бъдеще всички останали пакети данни могат да бъдат удобно заявени директно в автомобила без дългия процес на плащане.

Посредством подаването на мобилен телефонен номер и заявяване на функцията "Известия" при закупуване в портала от Вашия профил, основния потребител ще получава текстови съобщения за нисък баланс, както й потвърждение за покупки директно на телефона си.

Забележка: В някои държави на този етап може да се изисква допълнителна проверка на самоличността. Възможни са допълнителни такси за услугата "Известия".

Данните за кредитната карта могат да бъдат сигурно записани и съхранявани в Cubic Telecom профила Ви по време на всяка покупка. Възможно е да съхранявате няколко кредитни карти, да изберете стандартна или предпочитана карта и да премахвате карти.

За да управлявате кредитните си карти, отидете в „Управление на профил“ във Вашия профил в myAudi и след това „Кредитни карти“. При всяка покупка ще бъдете питани дали искате да използвате картата, която сте запазили като „предпочитана“, или да добавите нова карта.

Пакетите данни на Cubic Telecom се изчисляват във валутата на страната, която сте избрали при първата си регистрация. Ако сте стандартен потребител за автомобил, валутата за зареждане на този автомобил е валутата, използвана в държавата на регистрация на собственика на SIM картата.

В MMI системата на Вашето Audi изберете „Audi connect“ и опцията „Пакети данни“. Тук може да видите текущите си пакети данни, да заявите нови („Зареждане в автомобила“) и да се свържете с нашата поддръжка. Можете също така да влезете в своя профил в myAudi онлайн, като използвате имейл адреса и паролата си. Тук може да заявите пакети данни, да наблюдавате потреблението си в реално време, да управлявате лична информация и да задавате лимити за зареждане и SMS известия.

При извънредни обстоятелства, като напр. преместване в друга държава, може да промените държавата, в която искате да заявите пакети с данни. За да направите това, моля, свържете се с обслужване на клиенти: audi.cubictelecom.com/en/contactUs