Audi Logo

Вдигнете нивото с Audi connect plug and play

Благодарение на приложението Audi connect plug and play (iOS/Android) смартфонът Ви се свързва с автомобила чрез Bluetooth връзка през Audi Оригинален DataPlug и на момента го прави част от мрежата. Много от моделите, произведени след 2008 год.* могат да бъдет дооборудване.

Приложете теста за съвместимост за Вашия Audi модел.

 
 

Audi DataPlug: Три стъпки до свързания в мрежа автомобил

С помощта на Audi DataPlug Вашето Audi може да бъде свързано с приложението Audi connect and play. Приложението предлага обширна информация за автомобила и пътуванията, като например дигитален пътен лист с възможност за експортиране, анализ на стила на шофиране с препоръки за оптимизиране на разхода на гориво и енергия, съгласуване на сроковете за сервизно обслужване и още. Audi DataPlug и приложението Audi connect and play са важен фактор за интегрирането на автомобила Ви в дигиталния свят.

Abbildung eines Audi Dataplug für Audi connect plug and play

Можете да свържете автомобил си по следния начин:

  1. Проверете дали Вашето Audi е съвместимо с Audi DataPlug.
  2. Изтеглете приложението Audi connect plug and play за Android или iOS.
  3. Вашият Audi сервизен партньор ще Ви помогне при инсталирането на Audi DataPlug и активирането на приложението Audi connect plug and play.

Каталожен номер: 81A051629

Abbildung Audi plug and play

Инсталиране на приложението Audi connect plug and play

След като свържете Audi DataPlug с автомобила, просто изтеглете и инсталирайте безплатното приложение за Вашата операционна система (iOS, Android) и следвайте посочените там стъпки за активиране.

Функции на Audi connect plug and play

С приложението Audi connect plug and play имате достъп по всяко време до актуална за автомобила информация.

Eine Frau betrachtet ihre plug and play App am Handy

Моето Audi

В меню "Моето Audi" на приложението Audi connect plug and play може да видите например пробега, номера на рамата, нивото на горивото. Също така е налична информация за километрите и дните, оставащи Ви до следващото посещение в сервиза, а заявяване на час в предпочитания сервизен комплакс е само на едно докосване разстояние.

Ein Mann sitzt in seinem Audi Fahrzeug

Дигитален пътен лист

Дигиталният пътен лист представлява инструмент, който Ви улеснява да водите прозрачна документация и да категоризирате Вашите служебни и частни пътувания. Например данни за начална точка и дестинация, дата, час, продължителност и маршрут могат лесно да бъдат записани благодарение на функцията за автоматично записване и при необходимост да бъдат експортирани през приложението.

Eine Frau bedient ihre Audi plug and play App am Handy.

Следене на горивото

С помощта на функцията може да следите процесите на зареждане с гориво и месечните разходи за гориво. Ако Audi Original DataPlug регистрира процес на зареждане, през приложението ще получите известие за направения разход. Функцията автоматично запазва информация за времето, мястото и количеството на заредено гориво.

* Функцията се активира при зареждане над 10 л.

Ein Audoi e-tron steht an der Ladestation und wird geladen.

Управление на зареждането

Функцията „Управление на зареждането“ предоставя общ поглед върху разходите за зареждане, изминатите километри и нивото на заряд. Приложението автоматично регистрира процесите на зареждане и запазва адреса на зарядната станция. След това се появява подкана за запис на разходите. Практично: Когато нивото на зареждане е към края си, ще получите напомняне да заредите навреме.

*функцията е налична само за Audi e-tron

Ein Mann lehnt an seinem Audi Fahrzeug.

Статистика

Audi connect plug and play помага да се оптимизира стила на шофиране. Персонални данни за шофирането, като ускорение, скорост, обороти в минута и спирачно поведение, се измерват и се обобщават под формата на подробна статистика.

По този начин опознавате собствения си стил на шофиране и още по-ефективно постигате целите си.

Заявка за час за сервиз

През приложението Audi connect plug and play можете по всяко време да заявите час за сервизно обслужване при предпочитания от Вас Audi сервизен партньор. По желание също може да се осъществи директно обаждане по телефон и навигация до местоназначението. В случай че на автомобила предстои техническо обслужване или е време да се смени моторното масло, с Ваше съгласие е възможно автоматично да се изпрати заявка към Вашия Audi сервизен партньор. Оттам ще се свържат с Вас възможно най-скоро за уточняване на пристигналата заявка и след като се съгласите с предложението, автоматично ще получат цялата необходима информация.

Ein silberner Audi A3 parkt auf einem Parkplatz.

Моите предизвикателства

Изведете удоволствието от шофирането на ново ниво и открийте избрани забележителности около Вас. Като шофирате ефективно, обикаляте района за откриване на нови интересни места, посещавате сервизния си партньор по план или редовно използвате приложението, трупате точки и трофеи. По този начин отново и отново предизвиквате себе си по отношение на различни категории докато шофирате. Ниво след ниво.

Ein Audi A4 fährt auf der Straße.

Техническа повреда и помощ

Функцията „Техническа повреда и помощ на място“ прави възможна 24/7 връзка с оторизирания национален партньор за пътна помощ или с горещата линия за обслужване на Audi*. При изразено от Вас желание могат да се предадат данни за текущото Ви местоположение и автомобил, както и да получите важни съвети за поведение в аварийна ситуация. Освен това приложението показва избрани предупредителни и контролни индикатори от автомобила. Допълнителни обяснения ще Ви помогнат правилно да ги разтълкувате и да действате съобразно активната индикация. Това дава усещане за сигурност.

Аварийният център на Audi, в случай на инцидент, ще разясни стъпка по стъпка какво да правите с Вашето Audi.

*Цената зависи от тарифата на съответния доставчик. За повиквания от чужбина може да се начисляват такси за роуминг.

Ein Mann überquert die Straße.

Позиция на паркиране

С Audi connect plug and play винаги ще знаете, къде последно сте паркирали автомобила си. Позволете на приложението удобно да Ви насочи до позицията на автомобила или споделете GPS координатите му с Ваш приятел. Можете дори да следите колко дълго сте паркирали.

Проверка за съвместимост

Бъдете свързани с Audi автомобила си произведен след 2008 год. благодарение на Audi DataPlug.

Отговори на често задавани въпроси свързани с Audi connect plug and play.

Общи

Безплатното приложение Audi connect plug and play и Audi DataPlug превръщат избрания модел Audi, произведен след 2008 година, в свързан в мрежа автомобил. Посредством Bluetooth връзка можете лесно да използвате многобройните функции на приложението, като например „Дигиталния пътен лист“, „Анализ на стила на шофиране“ или „Предизвикателства“.

Понастоящем Audi connect plug and play разполага със следните функции: „Моето Audi", „Анализ на стила на шофиране", „Пътен лист", „Статистика", „Предизвикателства", „Сервиз и запазване на час", „Позиция на паркиране", „Следене на горивото/Управление на зареждането" и „Повикване на пътна помощ“. Повече информация за всяка от функция ще намерите в отговорите на въпросите към съответната категория.

Нуждаете се от: • Смартфон с операционна система Android (версия > 7) или операционна система iOS (минимум актуалната версия на iOS или до 1 предходна. Например: актуалната версия на iOS е 14-та. Следователно поддържаната версия е iOS 14 - 1, т.е. iOS 13). • Приложението Audi connect plug and play от Playstore (Android) или Appstore (iOS). • Audi DataPlug, което е част от стандартното оборудване в много от моделите на Audi или може да се заяви допълнително като аксесоар във всеки Audi оторизиран сервизен комплекс в отдел „Резервни част и аксесоари“. • Съвместим модел Audi автомобил. Всякаква допълнителна информация за Audi connect plug and play и конкретната съвместимост можете да откриете на тази страница или при Вашия Audi сервизен партньор.

Възможността за свързване на електрически или хибридни автомобили с Audi connect plug and play зависи от държавата.

Освен това имайте предвид, че може да има разлики при използването на модула с електрически автомобил – при тези модели например икономичният стил на шофиране се изчислява по-малко по различен начин, като се показват други пътни параметри. Допълнителна информация за съвместимостта можете да откриете на тази страница или при Вашия Audi сервизен партньор.

Можете да намерите версията на софтуера в настройките на смартфона си.

Android: Настройки → Информация за устройството iOS: Настройки → Общи настройки → Информация

Допълнителна информация за Audi connect plug and play и конкретната съвместимост можете да откриете на тази страница или при Вашия Audi сервизен партньор.

Модулът Audi DataPlug трябва да бъде закупен от Audi оторизиран сервизен партньор. Апликацията и свързаните с нея функции са безплатни. Бихме искали обаче да обърнем внимание, че използването на приложението посредством смарт телефон изисква наличието на мобилна връзка, съответно закупен пакет от данни, за което да е необходимо да направите допълнителни разходи.

Приложението

Можете да си уговорите час за инсталиране на Audi DataPlug при Вашия Audi сервизен партньор или самостоятелно да направите необходимите стъпки. Необходимо е първо да изтеглете и инсталирайте приложението Audi connect plug and play, след което при първото му отваряне ще бъдете преведени стъпка по стъпка през инсталацията на Audi DataPlug. Тя е съвсем лесна: Седнете във Вашето Audi, отворете приложението и вземете Audi DataPlug. Опаковката също ще Ви е необходима. Отворете приложението и въведете осемцифрения ПИН код, който можете да намерите отстрани на Audi DataPlug или върху опаковката, в инструкциите за въвеждане на приложението, след което го потвърдете. След това вкарайте Audi DataPlug в интерфейса за бордова диагностика (OBD2). В повечето модели Audi той се намира в пространството за краката на водача. Моля, потвърдете тази стъпка в приложението. След това активирайте и Bluetooth връзката и GPS на смартфона си. Накрая стартирайте Вашето Audi. Bluetooth връзката между смартфона и Audi DataPlug се установява веднага, щом кликнете върху „Установяване на връзка“. Внимание: Установяването на връзката може да отнеме до две минути. Безплатното приложение Audi connect plug and play и модулът Audi DataPlug превръщат Audi модела, произведен след 2008 година, в свързан в мрежа автомобил. Чрез Bluetooth връзка можете лесно да използвате многобройните функции на приложението, например „Дигитален пътен лист“, „Статистика“ или „Предизвикателства“.

В началното меню на приложението Audi connect plug and play можете да видите дали то е свързано с Audi DataPlug. Ако отворите приложението, за кратко в долната му част ще се покаже и статусът.

Всеки потребител вижда само данните, които са изпратени до неговия смартфон. Сами може да решите дали искате да споделяте информацията с други потребители в социални мрежи.

Ако имате въпроси относно Audi connect plug and play, най-добре е да се свържете с Audi оторизиран сервизен партньор или да изпратите заявка за съдействие през менюто за съдействие на приложението Audi connect plug and play. Необходимо е да въведете въпроса или затруднението, което сте срещнали, в текстовото поле и да щракнете върху „Изпрати“. След разрешение от Ваша страна с едно кликване избраният като предпочитан сервиз може да получи цялата информация, от която се нуждаят неговите сътрудници, за да се разреши Вашия проблем.

Инструкции за инсталиране на приложението Audi Connect plug and play

Audi DataPlug

Audi DataPlug представлява конектор за бордова диагностика (OnBoardDiagnostics), който се включва в порта за бордова диагностика (OBD2 интерфейс) на Вашето Audi. Той събира различни данни по време на пътуването и ги изпраща до смартфон през Bluetooth връзка. Данните Ви дават например представа за стила на шофиране и състоянието на автомобила.

Audi connect plug and play е съвместим с много нови и употребявани Audi автомобили, произведени след 2008 година. Можете да намерите повече информация за съвместимостта на тази страница или при Вашия Audi сервизен партньор.

След като веднъж успешно сте свързали смартфона си към Audi DataPlug, всяко следващо установяване на Bluetooth връзката обикновено трябва да отнема не повече от 5 секунди.

Веднага щом автомобилът е на контакт, Audi DataPlug изпраща данни към Вашия смартфон.

Имате възможността при активна връзка да свържете други устройства (напр. режим „свободни ръце“) към автомобила.

Необходимо е да изключите от контакт Вашия Audi автомобил и да издърпате Audi DataPlug модула от OBD2 порта.

Едновременна активна връзка е възможна само с един смартфон. Можете обаче по всяко време да преустановите текущо активната връзка и да я възстановите с нов/различен смартфон (подобно на първоначално вписване).

Моля, обърнете внимание: Ако в автомобила има няколко смартфона, с които е била осъществявана връзка, то връзката обикновено се осъществява към смарт телефона, който е най-близо до Audi DataPlug модула.

Всеки потребител вижда само данните, които се изпращат от собствения му смарт телефон.

Услугите на Audi connect plug and play приложението функционират само и изключително в комбинация с оригиналния Audi DataPlug модул на AUDI AG.

Можете да включите Audi DataPlug в OBD2 порта (порта за бордова диагностика) на автомобила. При повечето модели портът се намира под волана в пространството за краката (при педалите) от лявата страна (отдясно за автомобили с десен волан). Той е лилав на цвят и формата на извода е същата като Audi DataPlug. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с избран от Вас Audi оторизиран сервиз.

Audi DataPlug се изключва веднага, щом автомобилът е спрян и е изключен от контакт, така че акумулаторът на автомобила да не се изтощава.

След като актуализирате приложението, ще видите известие на заключения екран и изскачащ прозорец в приложението. Щом приложението се свърже с автомобила след актуализацията, софтуерът на Audi DataPlug се актуализира автоматично.

За успешната актуализация на софтуера е необходимо Вашият автомобил да е на контакт в състояние на покой през времето, докато тя се извършва. Ако автоматичната актуализация на Audi DataPlug не работи, имате възможност ръчно да стартирате обновяването на софтуера в „Настройки“ > „DataPlug“ > „Актуализация на софтуера“. Актуализацията на софтуера на Audi DataPlug може да отнеме до една минута. След извършването й обикновено се появява съобщение на смартфона, че е преминала успешно. След което можете да използвате функциите на приложението както обикновено.

Моите предизвикателства

В приложението можете да изпълнявате предизвикателства, разделени по категории (разстояние, откриване на нови места, умения и т.н.). Всяка категория съдържа различни предизвикателства. Наред с икономичния стил на шофиране, завършеното предизвикателство Ви носи точки, които се добавят към Вашия статус. Завършването на едно предизвикателство активира следващо. Изключение: Категория „Откриване на нови места“ – тук всички предизвикателства вече са активни за Вас.

Всички предизвикателства в категория „Откриване на нови места“ са предварително активирани за страната, от която сте. За останалите категории преди пътуването изберете отключено предизвикателство и го активирайте с едно кликване.

Можете временно да спрете всяко активирано предизвикателство и вместо него да започнете друго. Напредъкът на временно спряното предизвикателство ще бъде запазен и ще можете да го възобновите на по-късен етап.

До три предизвикателства могат да бъдат активни едновременно. Съответно имате възможност да стопирате за даден период активни предизвикателства и да ги възобновите на по-късен етап, като междувременно завършвате други. Обръщаме внимание, че по презумпция всички предизвикателства в категорията „Откриване на нови места“ са автоматично активирани във фонов режим.

Със завършването на предизвикателства могат да бъдат отключени следващи. Като вариант можете да използвате спечелените точки, за да отключите и активирате желаното предизвикателство.

Колкото повече точки, толкова по-висок е статусът Ви. Използвайте точките и отключвайте заключени предизвикателства.

Пътен лист

Функцията „Пътен лист“ записва данните за пътуването (обороти на двигателя, ускорение, спирачки, скорост и температура на охладителната течност) и ги използва, за да изчисли икономичността на стила на шофиране в проценти. Ако е свързан електромобил към Audi connect plug and play, икономичността на стила на шофиране ще бъде изчислен въз основа на три параметъра – ускорение, спирачки и скорост.

Можете да видите данните за пътуването, като изберете меню „Пътувания“ и след това кликнете директно върху процента. Там се показват различните параметри.

Можете да нулирате/изтриете пътуване от Управление на пътуванията.

За съжаление, това технически не е възможно. На крайното устройство се записва само профилът на шофиране, който е свързан с Audi DataPlug.

Можете да експортирате данни за пътуванията си. Възможно е и да публикувате информация за своите пътувания, а също така своите резултати и преминатите предизвикателствата, както и текущия Ви статус (сребро, злато и т.н.) и процента на икономичен стил на шофиране в социалните мрежи/платформи.

Вашите точки за икономичен стил на шофиране се получават от броя изминати километри и постигнатия процент за икономичен стил на шофиране. Колкото повече километри изминете при икономичен стил на шофиране от например 90%, толкова повече точки получавате за пътуването. Колкото по-добър е процентът при същия брой километри, толкова повече точки получавате за съответното пътуване.

Възможно е GPS сигналът на Вашия мобилен телефон да е деактивиран. Първо, можете да проверите дали GPS сигналът е активен на смартфона и в настройките на приложението Audi connect plug and play. За правилното записване на пътуванията трябва да са активирани и двата сигнала. Освен това в зони със слаб обхват (напр. подземни гаражи) сигналът може да е нарушен и това да доведе до неправилно записване на пътуванията.

Също така при активиран режим за пестене на енергия са възможни смущения в GPS сигнала на смартфона или сигналът да е деактивиран. Поради тази причина за оптимално записване на пътуванията използвайте смартфона си в нормален режим без пестене на енергия.

Вашето пътуване ще бъде прекратено според настройката за автоматично прекратяване на пътуването, която сте задали. Ако сте задали 90 минути, пътуването ще приключи 90 минути, след като паркирате автомобила си. При настройка 0 минути, пътуването приключва веднага след паркиране.

Можете да прекратите текущото си пътуване по всяко време, като използвате бутона „Край на пътуването“. Особено ако сте настроили автоматичния край на пътуването например на 90 минути, можете да прекратите пътуването веднага след паркирането. Моля, спазвайте правилата за движение по пътищата и не използвайте нерегламентирано мобилното си устройство в автомобила.

Можете да добавяте пътувания ръчно в прегледа на пътуванията по всяко време. За целта просто трябва да отидете на „Добавяне на пътуване“ в точката от меню „Пътувания“ и да въведете подробностите за Вашето пътуване. Можете също така да редактирате ръчно добавени пътувания по всяко време.

Тъй като ръчно добавените пътувания не са записани от Вашия Audi DataPlug, не са налични стойности за икономично шофиране.

Поради тази причина няма да получите точки за пътуването.

Освен това продължителността/времето на престой, средната скорост и максималната скорост не се показват при ръчно добавено пътуване, тъй като данните не са налични.

Електромобилност

Audi connect plug and play е съвместим с много нови и употребявани автомобили Audi, произведени след 2008 година. Можете да намерите повече информация за съвместимостта на тази страница или да се свържете с Вашия Audi сервизен партньор. Моля да имате предвид, че може да има разлики при използването с електрически автомобил – за тях например икономичният стил на шофиране се изчислява по-малко по различен начин, като се показват ѝ други пътни параметри на автомобила.

Следене на горивото

Функцията „Следене на горивото" обикновенно автоматично регистрира зарежданеото на автомобила с гориво, но можете да добавите й ръчно извършено такова действие. В детайлния изглед на процеса на зареждане можете да видите различна информация като време, пробег, заредени литри, общи разходи и цена на литър.

Audi connect plug and play засича разлика в нивото на горивото и по този начин измерва броя на заредените литри. Audi DataPlug изпраща данните за нивото на горивото в автомобила към приложението веднага след го като стартирате. След това ще бъдете попитани дали искате да запишете процеса.

В приложението Audi connect plug and play можете да въведете данни, като цената на горивото, изминатите километри и заредени литри, и така да следите разходите си.

Всички процеси на зареждане с гориво, които сте извършили и запазили, докато използвате Audi DataPlug и приложението, се показват и в историята.

Можете да въведете името на бензиностанцията. По правило приложението Audi connect plug and play въвежда адреса автоматично.

Моето Audi

„Моето Audi“ Ви показва информация за автомобила, като пробег, напрежение на батерията, номер на рама и някои други характеристики, като година на производство на модела, тип двигател, тип трансмисия, задвижване и др. Можете също така да въведете моментът на първа регистрация и датата на следващия технически преглед.

Водещи са предупрежденията и контролните лампи, показвани от автомобила. Ако показанията си противоречат, можете да проверите дали има връзка между Audi DataPlug и Вашия смартфон или да посетите Audi оторизиран сервизен комплекс. Ако проблемът продължава, моля, свържете се с Audi отдела за обслужване на клиенти или с предпочитания от Вас Audi сервизен партньор.

В „Моите гуми“ можете да добавите гумите на автомобила. Най-напред можете да установите вида на гумите. След това можете да го потърсите в приложението и да въведете производителя, пробега, датата на производство и уговорения срок за смяна.

Докато автомобилът е в контакт и сте в обхвата на Bluetooth връзката, информацията е актуална. Щом изключите от контакт автомобила или връзката със смартфона Ви прекъсне, остават последните запазени стойности от информацията. Следователно, ако не сте стартирали автомобила в продължение напр. на 5 дни, данните ще са отпреди 5 дни. В тази връзка е важно да имате предвид и че не се регистрират неизправности по автомобила, които са възникнали след спирането му.

Позиция на паркиране

Функцията „Позиция на паркиране“ позволява да се запазва, преглежда и споделя последното място на паркиране. Извежда моментът на заемана на паркомястото, така че по всяко време да сте информирани кога например изтича времето за паркиране. Освен да бъдете навигирани до позицията на паркиране или да я споделите чрез WhatsApp или SMS.

Стига да не публикувате или изпращате паркомястото чрез функцията „Сподели“, местоположението е видимо само за Вас като потребител на приложението.

По принцип се приема, че точността, базирана на GPS технология, е около 5 – 10 м. Върху тези данни обаче оказват влияние различни фактори, така че точността им не може да бъде гарантирана. В подземни паркинги например GPS сигналът се нарушава от плътността на стените.

Свързване със сервиз

Свързване със сервиз е функция за изпращане на заявки до избрания от ползвателя на автомобила предпочитан Audi сервизен партньор за уговаряне на часове за сервизно обслужване, като тези заявки могат да се задействат ръчно или автоматично през приложението. Ако приложението например показва предупреждение, имате възможност директно да заявите час за сервиз. Вашият Audi сервизен партньор ще се свърже с Вас и ще Ви предложи предпочитано време за посещение в сервиза.

Ако в менюто „Audi connect plug and play“ на приложението се показват предупреждения в жълт цвят (заявяване на час за сервизно обслужване) или ако трябва да осъществите контакт с Audi сервизен партньор по повод смяна на гуми или поддръжка на батерията, можете чрез тази функция да се свържете с избрания като предпочитан Audi оторизиран сервиз.

Забележка: Ако се покаже предупредителна индикация в червен цвят, в приложението ще се появи директно номерът на нашата услуга за помощ при технически проблем. В този случай не е възможно прилагането на функционалността свързване със сервиз.

В настройките имате възможност по всяко време да превключвате между ръчно и автоматично заявяване. Автоматично могат да се изпращат заявките за извършване на инспекция и смяна на масло. При активни жълти предупредителни индикатори заявки за посещение в сервиз могат да се правят ръчно само от Вас.

В раздела „Заявка за час за сервиз“ можете да изпращате по всяко време запитване за посещение към предпочитания от Вас Audi сервизен партньор.

Ще получите уведомително съобщение на смартфона си веднага, щом бъде генерирана автоматична заявка за запазване на час за посещение в сервиз.

Сервиз и запазване на час

С функцията „Сервиз и запазване на час" може да се покажат всички Audi оторизирани сервизни комплекси (автоматично се покзва най-близкия до Вас), да търсите Audi оторизиран сервиз, съответно да видите данните им за контакт вкл. телефонен номер, както и да бъдете навигирани до избрания. Можете също така да изпратите запитване за запазване на час за посещение в избрания като предпочитан от Вас Audi сервиз и да управлявате всички въведени заявки към сервиза. Моля, спазвайте правилата за движение по пътищата, докато боравите с функциалността.

Посредством приложението Audi connect plug and play е възможно да откривате само Audi оторизирани сервизни партньори.

Приложението обикновено автоматично запомня последното Ви местоположение. Можете да използвате приложението, за да Ви насочи към автомобила - или например да споделите GPS координатите си с приятели

Към момента официалното работно време на Audi сервизите не може да бъде предоставено като информация.

Обаждането се осъществява нормално, през Вашия телефон. Не се налага използването на мобилни данни.

Можете да изберете за всеки Ваш профил за автомобил различен Audi оторизиран сервиз. За да направите това, отидете в меню „Настройки" -> „Профили на автомобила" -> „Управление на автомобила" и изберете Audi моделя, за който искате да промените предпочитания Audi сервиз. След това може чрез меню "Audi сервизи" да посочите Audi сервиз за избрания автомобил. Моля, обърнете внимание, че може да правите промени в профила си за конкретен автомобил само, ако той не е свързан към Audi DataPlug.

Съществуващите заявки остават при стария сервизен партньор, новите се насочват към избрания нов предпочитан Audi сервизен партньор.

За съжаление, тази функция все още не се поддържа. За да отмените час, трябва да се свържете директно с Вашия Audi сервизен партньор.

Вашият предпочитан Audi сервизен партньор ще се свържи с Вас или по телефон или по имел, за да уговорите час за посещение. След като вече имате уговорен час, може да го въведете в приложението

За да бъдат прехвърлени ангажименти в календара на Ваше устройство, след въвеждане на среща/час е необходимо да потвърдите, че Audi connect plug and play има разрешение за достъп до календара. Последващите промени по отношение на Ваш ангажимент не се отразяват автоматично.

Повикване на помощ

На Ваше разположение са по един регистриран телефонен номер за директно свързване с Пътна помощ и с Обслужване на клиенти. Цената зависи от съответната тарифа на Вашия доставчик на мобилни услуги. За повиквания от чужбина може да се начисляват такси за роуминг.

Можете да получите съдействие при техническа повреда по всяко време и извън територията на Вашата държава през приложението.

Статистика

Функцията позволява да се преглеждат различни статистически данни в приложението. Може да се види например подробни статистически данни относно темите „Предизвикателства“, „Ефективно шофиране“, „Разход на гориво“ и др.

Периодът „Ден“ е от 5:01 ч. до 21:00 ч., а периодът „Нощ“ – от 21:01 ч. до 5:00 ч.

Практични съвети

Това обикновено се дължи на функцията за автоматично попълване на Вашия смартфон. Тази функция добавя интервал след автоматичното попълване на имейл адреса. За съжаление, този интервал не позволява на нашия сървър да разпознае имейл адреса, който вече е регистриран.

След като проверите, че след имейл адреса няма интервал, просто опитайте отново. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

Възможно е GPS сигналът на Вашия смартфон да е деактивиран. Първо, проверите дали е активиран GPS сигналът на Вашия смартфон и в настройките на приложението Audi connect plug and play. За правилното записване на пътуванията трябва да са активирани и двата сигнала. Освен това в райони с ниска предавателна мощност (напр. подземни гаражи) сигналът може да е нарушен и това да води до неправилно записване на пътуванията. Възможно е също така при активиран режим за пестене на енергия да е нарушена предавателната мощност на GPS сигнала на смартфона или сигналът да е деактивиран. Поради това за оптимално записване на пътуванията използвайте смартфона си в нормален режим без пестене на енергия. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

За това може да има различни причини: • GPS сигналът на смартфона и/или в настройките на приложението Audi connect plug and play е деактивиран. Двата сигнала трябва да са активирани.

Освен това в райони с ниска предавателна мощност (напр. подземни гаражи) сигналът може да е нарушен и това да води до неправилно записване на паркомястото. • Bluetooth сигналът на смартфона не е активиран. Приложението Audi connect plug and play получава през Bluetooth връзката от Audi DataPlug сигнал, че автомобилът е спрян и запаметява GPS данните като конкретно местоположение. Без съществуваща връзка не може да се запамети паркомясто. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

За това може да има няколко причини: • Търсите чрез пощенски код/населено място: Ако в този град няма партньор на Audi, списъкът с резултати остава празен, респ. бял. В момента разширяваме услугата, така че в такива случаи да се показва най-близкият Audi партньор. • Търсите мястото с функция за автоматично попълване: Тази функция на смартфона Ви улеснява при писане, като предлага думи или, в този случай, имена на градове, преди да сте написали наименованието докрай. Ако например напишете „Ing“, функцията Ви предлага „Ingolstadt“. Ако след това изберете предложеното наименование, смартфонът винаги добавя интервал след него, поради което приложението Audi connect plug and play няма да може да го разпознае правилно. Ако сте сигурни, че след написаното наименование на местоположението няма други знаци, можете да опитате отново. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

С приложението Audi connect plug and play можете да избирате само оторизирани Audi сервизни комплекси. Ако сервизният център, който търсите, не е официален партньор на Audi, той не е запаметен в приложението.

Освен това е възможно нов партньор на Audi все още да не е включен в списъка. За да имате винаги достъп до актуалния списък, е необходима регистрация. В случай че току-що сте излезли от профила си или нямате интернет връзка, се запазва „офлайн списък“ на всички Audi оторизирани сервизни комплекси. Той обаче се обновява само при актуализация на приложението. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

Данните за интервала на сервизно обслужване или смяната на моторно масло се предоставят за конкретния автомобил през интерфейса за бордова диагностика (OBD). Някои модели автомобили не предоставят тези стойности, поради което те не могат да се показват в приложението.

Тези предупреждения обикновено се появяват за кратко. Когато стартирате автомобила, първоначално се извършва кратка проверка, при която всички индикатори светват, след което обаче веднага изгасват, ако съответната функция е в норма. За да се гарантира, че Audi DataPlug не съобщава неправилно на приложението Audi connect plug and play това кратко светване като наличен проблем, активни предупреждения се изпращат само, ако те продължават да светят 60 секунди след запалването. При включване на автомобила на контакт, без да стартирате двигателя, например за да въведете адрес в навигационната система, Audi DataPlug се активира и започва да тече периодът от 60 секунди. Ако едва по-късно стартирате двигателя, предупрежденията светват, както е описано по-горе, и Audi DataPlug ги изпраща на приложението Audi connect plug and play, защото ги приема за истински дефекти. Ако Ви се случи това, изключете двигателя, извадете ключа и след това стартирайте автомобила отново; тогава предупрежденията трябва да са изчезнали от приложението Audi connect plug and play. В случай че проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

Моля, обърнете внимание, че водеща е директната индикация в автомобила, както и указанията в ръководството за експлоатация. Препоръчваме Ви да спазвате информацията и препоръките, особено в случай на тежки системни неизправности, за да предотвратите големи повреди по Вашия автомобил. Трябва също така да имате предвид, че като пренебрегвате неизправностите, можете да изложите себе си и другите на риск!

Указанията в автомобила се спазват с абсолютен приоритет. Водеща е директната индикация в автомобила, както и указанията в ръководството за експлоатация. Препоръчваме Ви да спазвате информацията и препоръките, особено в случай на тежки системни неизправности, за да предотвратите големи повреди по Вашия автомобил. Трябва също така да имате предвид, че като пренебрегвате неизправностите, можете да изложите себе си и другите на риск!

Проверете в приложението дали Вашият DataPlug е сдвоен, като изпълните следните стъпки: 1) Отворете приложението Audi connect plug and play 2) Отидете в менюто „Настройки“ и в раздел „Настройки на DataPlug“ кликнете върху „Известни DataPlugs“. 3) С „Wisch/Swipe“ от дясно наляво в DataPlug се отваря полето „Изтриване“. Потвърдете това поле. 4) Сега в настройките на iOS -> Bluetooth -> в раздел „Моите устройства“ на DataPlug кликнете върху „синьото i“ и след това върху „Игнориране на това устройство“. 5) Сега използвайте приложението Audi connect plug and play, за да преинсталирате Audi DataPlug според описанието в приложението. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор. Освен това можете отново да проверите съвместимостта на Вашия автомобил.

За различни приложения, чиято цел е да удължат живота на батерията и да оптимизират работата на крайното устройство, е възможно нашата фонова услуга, която търси Audi DataPlug, след известно време да се прекрати и рестартирането да е неуспешно. Крайните устройства на Samsung съдържат софтуер, разработен от Samsung специално за такива случаи. Можете да опитате да деактивирате услугите, за да осигурите автоматична връзка. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

Езикът на характеристиките на автомобила се променя само веднъж на 24 часа. Изчакайте един ден и проверете данните отново. Ако езикът все още не се е променил, моля, свържете се с отдела за обслужване на клиенти или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

За оптимално използване на приложението не трябва да използвате Audi connect plug and play на смартфона си, когато е в енергоспестяващ режим. Възможно нарушение на GPS сигнала в режим на пестене на енергия може да доведе до следните грешки: • Пътуванията се записват неправилно. • Адресите на пътуванията се показват неправилно/изобщо не се показват. • Последното паркомясто не се показва.

В случай че записът на Вашите пътувания е неуспешен, това може да се дължи на обстоятелството, че смартфонът не е успял да се свърже с Audi DataPlug. В този случай, моля, рестартирайте смартфона си и опитайте отново.

Ако проблемът продължава, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Audi или да се обърнете към Вашия Audi сервизен партньор.

Можете да изпратите заявка за съдействие по всяко време, дори без да влизате в профила си. Заявката за съдействие се прави през бутон „E-Mail“ в приложението, който можете да намерите в точка „Support“ от менюто.

След като кликнете върху бутона „E-Mail“, автоматично се отворя имейл с предварително попълнен текст, който съдържа съществуваща информация от приложението и улеснява екипа за оказване на съдействие на Audi connect plug and play при отговора на Вашата заявка.

Към настоящия момент не можете да избирате дали пътуванията Ви да се показват в километри, или мили. В зависимост от направения избор за държава в приложението, пътуванията Ви се показват в метрични или имперски мерни единици.

Може би Ви интересува още:

Персонализирани услуги в myAudi

Защитената с парола зона myAudi предлага на потребителите на уебсайта на Audi персонализирани услуги.

Eine Frau lädt Audi electric mountain bike auf einen Audi

Оригинални аксесоари

Толкова индивидуални, колкото Вашият живот. Светът на Audi Оригинални аксесоари. Открийте подходящите решения за Audi автомобила си като кутии за багаж, багажници за велосипеди, детски столчета, препарати за грижа и още интересни предложения.

Audi Motoröl nachfüllen im Rahmen der Inspektion

Инспекция

Важен принос за Вашата безопасност има редовната проверка на автомобила Ви от специалисти в нашите Audi оторизирани сервизи.

 

Намерете Audi оторизиран сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил или потърсете нужните Ви Audi Оригинални резервни части или аксесоари.

Налични във всички Audi оторизирани сервизни комплекси. Вносителят си запазва правото на промени и не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Снимките са илюстративни. Актуално към: март 2024.