Audi Logo

Зареждане у дома

Зареждайте своя електрически автомобил или plug-in хибрид удобно у дома. Това се прави най-добре през нощта, когато колата не се използва и има най-много излишна мощност. Влезте в зареденото превозно средство сутринта и се насладете на удоволствието от шофирането. Като предлага системи за зареждане e-tron, Audi предлага мощна, добре обмислена и цялостна концепция за зареждане.

Зарядни системи

компактна зарядна система e-tron

За изцяло електрически или хибридни модели на Audi.

Независимо дали зареждате своя електрически автомобил или хибриден модел, като използвате индустриален контакт или домашен контакт, у дома или във ваканционния си дом: модулната компактна система за зареждане e-tron Ви дава максимална гъвкавост

СъвместимостКомпактната система за зареждане e-tron е съвместима с всички напълно електрически автомобили и plug-in хибриди на Audi.
Обхват на доставкаБлок за управление, включващ кабел за свързване на превозно средство и два кабела за захранване - един с битов щепсел и един с индустриален щепсел.
Мощност на зарежданеДо 11 кВт (1) за моделите Audi e-tron, за plug-in хибридите мощността на зареждане е до 7,4 кВт
Индикатор за статусаКомпактната система за зареждане e-tron показва състоянието на системата за зареждане и процеса на зареждане с помощта на LED елементи на контролния блок.
 

зарядна система e-tron connect

За електрически модели на Audi.

За предпочитане е да заредите Вашето електрическо Audi, когато електричеството е най-евтино за Вас2; Автоматично регулиране на мощността на зареждане, ако едновременно се използват други електрически уреди в домакинството, както и документиране на количеството заредена енергия (кВтч) са част от предимствата на опционалната система за зареждане connect3 за електрическите модели Audi. Той свързва автомобила със съвместима система за домашно енергийно управление (HEMS) и по този начин прави електрическата кола част от интелигентния дом

СъвместимостПредлага се само за изцяло електрически автомобили от Audi (с изключение на Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron).
Обхват на доставкаБлок за управление, свързващ кабел за превозно средство с избираема дължина и два захранващи кабела (един с битов щепсел и един с индустриален щепсел
Мощност на зарежданеПоддържа се мощност на зареждане до 22 кВт.
Индикатор за статусаБлокът за управление е оборудван с 5-инчов сензорен дисплей.
ИзискванияНякои функции за интелигентно зареждане изискват интернет връзка и съвместима система за управление на домашната енергия.
ПредимстваЗащита от прекъсване на тока (4)
 

Предимства на зарядната система е-tron connect

Предимства на зарядната система e-tron connect

  • Защита при прекъсване на тока4: Системата за зареждане e-tron connect3 зарежда Вашето превозно средство с максималната налична мощност в домашната инфраструктура, при условие че е налична съвместима система за управление на енергията в дома (HEMS). Във фазите, в които се използват други електрически консуматори в къщата, системата автоматично намалява мощността на зареждане. Веднага след като другите консуматори бъдат изключени, системата за зареждане e-tron connect отново увеличава мощността на зареждане до възможно най-високата мощност. По този начин системата избягва прекъсванията, причинени от претоварване на предпазителя на домашната връзка - и въпреки това значително съкращава времето за зареждане на вашия електрически автомобил.
  • Оптимизирано зареждане2: Когато планирате процеса на зареждане, системата взема предвид текущите и бъдещите цени на Вашия доставчик на електроенергия. Като се вземат предвид желаните часове на заминаване, превозното средство ще бъде заредено за предпочитане в моменти, когато имате най-ниски разходи за електроенергия. Това се отнася за периода, през който автомобилът е свързан към системата за зареждане. Можете лесно да зададете желания час на тръгване в автомобила или в приложението myAudi3.
  • Използване на слънчева енергия4: Ако имате собствена фотоволтаична система, можете да оптимизирате процеса на зареждане на Вашето превозно средство e-tron, така че да се зарежда с възможно най-много от Вашата собствена слънчева енергия. Съответният план за зареждане се изчислява, като се използват прогнозите за слънчево греене и желания час на заминаване. Можете лесно да зададете желания час на тръгване в автомобила или в приложението myAudi3.
  • Интегрирано записване на енергията за зареждане: Документирането на заредената енергия дава възможност да се документират разходите за енергия за изминати километри за работа, така че да могат да бъдат фактурирани на работодателя, ако е необходимо.
  • PIN защита: При необходимост зарядната система може да бъде защитена срещу неразрешено използване чрез задаване на 4-цифрен PIN.
  • Актуализации на софтуера: С помощта на актуализации на софтуера Вашата зарядна система e-tron connect³ винаги остава актуална.
 

The Power of MOON

MOON е иновативен бранд, част от портфолиото на Порше БГ, който предлага интелигентни и базирани на потребностите енергийни решения предназначени, както за дома, така и за стопански цели. Марката MOON се стреми да бъде част от развитието на мобилността на бъдещето.

Зарядните станции тип "Wallbox" на променлив ток (AC) са изключително подходящи решения за домашна употреба. Този вид станции, надградени с допълнителни функционалности като напр. наличие на RFID верификация, 2.0 протокол за свързаност и електромер, са удобен вариант за приложение към офис пространства, хотели и търговски центрове, за които е от значение включването им към платежна система. За обособяването на зарядни паркове на обществени места или места, предполагащи необходимост от подаване на повече заряд за кратко време, се препоръчват съоръжения на постоянен ток - DC зарядни станции съответно зарядни конзоли.

 

1 Мощността на зареждане зависи от вида на използвания щепсел за свързване към електрическата мрежа, специфичното за държавата напрежение и броя на наличните фази на електрическата мрежа и специфичната за клиента домашна инсталация. Следователно може да бъде по-ниско индивидуално. Кабелът за захранване с индустриален щепсел и контролният блок на системата за зареждане са координирани помежду си и позволяват специфично изпълнение на зареждане. Смяната на захранващия кабел с друг индустриален щепсел по-късно е технически възможна, но може да доведе до по-ниска производителност на зареждане.

2 Функцията изисква индивидуално сключеният от клиента договор за електроенергия с енергийния доставчик да включва различни цени на електроенергията, например дневна или нощна тарифа. Информацията за различните цени на електроенергията трябва да се съхранява от клиента в неговия акаунт в myAudi или в съвместима система за управление на енергията в дома (HEMS).

3 Зареждането с 22 кВт AC изисква специално оборудване на автомобила за допълнително вградено зарядно устройство до 22 кВт (AC); като опция се предлага за Audi Q8 e-tron 50, Audi Q8 e-tron 55, Audi Q8 e-tron Sportback 50, Audi Q8 e-tron Sportback 55, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 e-tron Sportback, Audi e- tron GT и Audi RS e-tron GT.

4 Функцията изисква наличието на съвместима система за домашно енергийно управление (HEMS) и фотоволтаична система. Нито едно от тях не се предлага от AUDI AG и не е част от обхвата на доставката. За да осигури пълна съвместимост, AUDI AG в момента работи със SMA Solar Technology AG. Моля, проверете съвместимостта предварително, ако искате да използвате HEMS, различен от този от SMA.