Ангренажен ремък. За всички модели Audi над 4 години.

По време на експлоатационния им живот Оригиналните зъбни ремъци на Audi изминават внушителни километри в двигателя. Те се състоят от стъклени и пластмасови нишки с висока здравина и имат устойчиво на износване покритие, за да издържат на високи и едновременно с това променливи натоварвания. По този начин те гарантират прецизно управление на двигателя. Доверете се на Оригиналното качество на Audi и на професионалния монтаж от нашите обучени Audi сервизни специалисти.

Какво постига ангренажният ремък по време на своя експлоатационен живот?

Ангренажният ремък свързва коляновия и разпределителния вал. Без него двигателят не може да работи. И тъй като той работи непрекъснато, за времето на своят експлоатационен живот изминава разстояние, което се равнява на шест обиколки на земното кълбо.

Каква е функцията на ангренажния ремък?

Ангренажният ремък синхронизира движението на коляновия и разпределителния вал. В следствие на това разпределителния вал задвижва клапаните на цилиндрите. Често ангренажният ремък задвижва и водната помпа.

Защо трябва редовно да се проверява и сменя?

Старият и износен ремък може да се скъса и да предизвика сериозна повреда на двигателя. Причината: Управлението на клапаните на двигателя се нарушава, буталото удря върху клапана - често с 15 м/с.

Кога трябва да се смени ангренажният ремък?

В зависимост от модела, двигателя и начина на експлоатация се прилагат фиксирани интервали за смяна или интервали за проверка съгласно предписанията на производителя. Фиксираните интервали за смяна най-често са свързани с изминатите километри и са в рамките от 60 000 км до 210 000 км. Ангренажните ремъци при бензиновите двигатели много често имат интервали за проверка като по време на регулярно сервизно обслужване механикът преценява дали е необходима смяна. Повече информация за Вашия автомобил ще получите от Вашия Audi оторизиран сервиз.

Защо не трябва да сменям ангренажния ремък сам?

Неправилно монтирания ангренажен ремък ще повреди двигателя веднага. Същевременно смяната не е много лесна, изисква технически познания и специални инструменти. Зъбните колела трябва да са перфектно зацепени и ангренажният ремък правилно обтегнат. Добре е да се смени и водната помпа, обтегачите и ролките. Затова ние Ви препоръчваме горещо да се обърнете към най-близкия до Вас Audi оторизиран сервиз.   

За повече информация и конкретна оферта за смяна на ангренажен ремък, смяна на водна помпа или смяна на ангренажен ремък с вкл. водна помпа се обърнете към най-близкия да Вас оторизиран сервиз на Audi.

Забележка:

Цените на различните сервизни пакети зависят от модификацията на автомобила и се определят индивидуално по номер на шаси. Пакетната цена включва Audi Оригинални части®, както и труда за тяхната подмяна.

Предложенията са налични във всеки оторизиран сервиз на марката Audi в страната. Вносителят си запазва правото на промени и не носи отговорност за допуснати грешки.

Програма Сервиз 4+:

Намерете Audi сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил, или потърсете нужната Ви Audi Оригинална резервна част