Обслужване на климатичната система от Audi Сервиз. Свеж въздух през цялата година.

Прах, полени и други неблагоприятни въздействия на околната среда могат да затруднят работата на климатичната система на Вашето Audi и евентуално да ограничат нейното функциониране. Затова вземете предпазни мерки: обслужената климатична система в Оторизираните сервизи на Audi гарантира свеж въздух по всяко време на годината!

Високата степен на концентрация и бързата реакция на водача са предпоставка за безопасно пътуване. Затова климатичната система трябва да осигурява чист и достатъчно свеж въздух в купето. Прахът и полените могат да влошат нейната работа, да предизвикат алергични реакции и по този начин да повишат риска от възникване на произшествие. Повредената или замърсена климатична инсталация може да повлияе на безопасността на пътуване, тъй като повишената концентрация на прах и полени е предпоставка за поява на алергични реакции като кихане и сълзене на очите. В същото време намалява охладитената мощност на системата и стъклата може да се изпотят. Замърсеният със сажди, прах и микроорганизми поленов филтър може да доведе до по-бърза умора на водача. Високата влажност на въздуха в изпарителя е предпоставка за бързото разпространението на микроорганизми и гъбични спори, които причиняват неприятни миризми в купето. За да се гарантира дълготрайна експлоатация и ефективност на климатичната система, необходимо е редовно да се сменя праховия и поленов филтър, както и да се почиства изпарителят.

Почистване на изпарителя и смяна на праховия и поленов филтър с Audi Оригинални продукти

Почистете и дeзинфекцирайте редовно всички компоненти на климатичната система в Оторизираните сервзини комплекси на Audi. Погрижете се и за регулярната смяна на праховия и поленови филтър.

Почистеният изпарител с Audi Оригинални продуктии и сменените филтри от Audi Оригинални резервни части водят до:
- ефективното задържане на замърсителите на въздуха и предотвратяване повторната поява на микроорганизми;
- доставянето на чист въздух в купето, в резултат на премахването на наличните в изпарителя полени и микроорганизми;
- ефикасното отстраняване на микроорганизмите;
- отстраняването на неприятните миризми в климатичната система и възстановяването на охлаждащата мощност, като се предотвратява повторното й намаляване.

Вашите предимства

- Целенасочено се отстраняват причините за недоброто качество на въздуха в купето на автомобила;
- В значителна степен намалява натоварването на дихателните пътища от полени, микроби и микроорганизми;
- Предотвратява се силното изпотяване на стъклата;
- Наред с това климатичната система осигурява подходяща атмосфера в купето и подобрява концентрацията на водача и пътниците.

Затова погрижете се периодично да обслужвате климатичната система на Вашето Audi.

Намерете Audi сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за обслужване, попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил, или потърсете нужната Ви Audi Оригинална резервна част.