Време е за зимни гуми

Още първото понижение на температурите през есента под 70С е сигнал, че е добре да помислите за смяна на зимните с летни гуми.

Българското законодателство препоръчва в периода от 15 ноември до 1 март на автомобила да се монтират гуми, предназначени за зимни условия като дълбочината на протектора трябва да бъде не по-малка или равна на 4 мм. Освен по-доброто управление и сцепление с асфалта, които зимните гуми осигуряват, те са създадени от материал, който им позволява да издържат на много ниски температури на въздуха и на мокра, снежна или заледена пътна настилка. От друга страна, материалът, използван за летни гуми, е такъв, че ниските температури би ги повредило трайно.

 

Защо зимни гуми?

Зимните гуми са проектирани за отлично поведение при ниски температури. При изработката им се използва по-голямо съдържание на естествен каучук, което прави структурата им по-мека и съответно запазва гъвкавостта им при ниски температури на пътната настилка. Продължителното използване на летни гуми в зимни условия е предпоставка за увреждане на материала на протектора и втвърдяването им. Последиците са, че гумата става по-трудна за управление и има по-лошо сцепление.

Кога е точният момент за смяна на летните със зимни гуми?

Границата на температурата на открито, която разделя условията на пътя на зимни и летни, е около 7o C. Когато температурите започнат да се понижава през есента, поведението на летните гуми вече не носи толкова много ползи. Много малко шофьори обаче са наясно с това, че температурата на открито не представлява температурата на пътната настилка, а именно настилката играе важна роля за сцеплението на гумите. 

Оборудвай автомобила си с четири летни гуми Continental и вземи своя eMAG ваучер.

От 1 октомври до 15 ноември 2022 година Continental подарява на всеки свой клиент, закупил комплект зимни или всесезонни гуми (4 броя) от Audi оторизиран сервиз, конструктор ваучер за пазаруване от eMAG. Стойността на ваучера се различава в зависимост от големината на гумите:

  • до и за 16" гуми -  40 лв.
  • за и над 17" гуми - 80 лв.

Вяучерът е електронен и ще бъде предоставен по посочена електронна поща след регистрация на удостоверяващата покупката фактурата на онлайн адрес www.continental-promotion.com/bg.

**Кампанията е на Continental Adria Pnevmatike. "Порше БГ" ЕООД няма отношение и не носи отговорност за правилата и условията на кампанията. Подробно описание на правилата и условията на кампанията може да намерите на www.continental-promotion.com.

Всички бонуси и рабати са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни отстъпки с включен ДДС, приспаднати от необвързващо препоръчителна, некартелна цена по ценова листа. Използваните снимки са илюстративни.
При въпроси и необходимост от допълнителна информация във връзка с кампанията моля, обърнете се към Вашия Audi сервизен партньор.

Audi Оригинални аксесоари - ЗИМА 2022

Открийте забележителни места и се насладете на всяко пътуване през зимата. Запознайте се с актуалните предложения от Audi Оригинални аксесоари за комплекти зимни колела и зимни гуми от Continental и Bridgestone.

Намерете Audi сервиз

Свържете се с най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Audi, запазете час за смяна на филтър за купето или попитайте за пакетните предложения от програмата Сервиз 4+, подходящи за Вашия автомобил.