Audi ви кани на тестово шофиране с Q6 e-tron

2023-07-26

По време на тестовите шофирания избрани представители на медиите могат лично да седнат зад волана на прототипа Audi Q6 e-tron и да споделят впечатленията си с екипа за техническо развитие на AUDI AG. Като акцент, на събитието ще бъдат представени и новите технологии на светлините в Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron поставя началото на най-мащабната моделна инициатива в историята на Audi. Той е и първият модел на ново разработената електрическа платформа Premium Platform Electric (PPE). Тази технологична платформа, която е разработена съвместно от Audi и Porsche, е предназначена изключително за електрически автомобили. Тя е мащабируема в различни размери, за да може да поеме широка гама от модели в средния и луксозния сегмент. Размерът на батерията и междуосието на автомобилите с PPE също могат да се мащабират. Това дава възможност за използване както на SUV и CUV модели с висок под, така и на модели с плосък под като Sportback или Avant, които са част от основния сегмент на гамата на Audi.

Като се имат предвид всички тези първи стъпки, Audi подготвя въвеждането на модела с необходимото внимание. Като част от комуникационната кампания на Audi преди пускането на модела на пазара, в момента се провежда първото събитие Audi Q6 e-tron Experience - шофиране на прототип.

По този начин марката с четирите кръга разкрива в много ранен етап, поглед към различни области от технологията на автомобила и работата на екипа от развойната дейност. Като специална част от събитието, което ще се проведе през следващите две седмици, представителите на медиите ще бъдат поканени да седнат зад волана на прототипа Audi Q6 e-tron за да получат първи впечатления от модела. Експертите на Audi ще ги придружават на седалката на пътника, за да допринесат за впечатленията им на база на своя опит.

Фокусът на събитието Audi Q6 e-tron Experience e ДНК-кода на Audi  заимстван в новия модел както и премиерата на нововъведение от световен мащаб  в областта на светлинните технологии.

 

 

 

Новият модел, който ще бъде представен преди края на годината, ще предефинира еталоните в индустрията по отношение на производителността, пробега и зареждането. Той е и първият изцяло електрически модел, който слиза от производствената линия в Инголщат. Освен това централата на Audi в Инголщат ще стане първата производствена база на AUDI AG със собствен завод за сглобяване на батерии. По този начин премиерният Audi Q6 e-tron е символ но глобалната трансформация на марката в доставчик на първокласна електрическа мобилност.