Audi Новини

Ауди представя изцяло електрическия Audi e-tron и най-мощните дизелови модели SQ7 и SQ8 на тазгодишното автомобилно изложение в София

2019-10-16

·        Първият сериен изцяло електрически SUV Audi e-tron e акцентът на щанда

·        Експозицията на марката включва най-мощните дизелови модели SQ7 и SQ8 TDI

·        Порше БГ, вносител на Ауди, представя четвъртата генерация на емблематичния Audi A6 allroad

·        Марката Moon на Порше Холдинг е представена за първи път в България на щанда на Ауди със зарядна станция Moon connect. Moon предлага богато портфолио от стандартни и бързозарядни станции, създава условия и дава реални решения за електромобилност в домашни условия и Business to business консултации.

 

София, 11 октомври 2019 година - Вносителят на Audi, Порше БГ, отбеляза началото на Автомобилен Салон София 2019 с представяне на ключовите си модели за тази година. Посетителите на изложението могат да видят изцяло електрическия модел на марката e-tron, мощните спортни SUV модели SQ7, SQ8 и SQ5, а RS серията на бранда, която тази година чества 25-годишнина, е отбелязана със спортния RS5 и RS3. Своят дебют в България отбеляза новият Audi A6 allroad quattro.

Изпълнителният директор на Порше БГ, Маркус Татцер, откри щанда на марката Audi по време на Автомобилен Салон София 2019. Посетителите на Автосалона ще могат да видят най-атрактивните и актуални модели на Audi в периода 12 октомври - 20 октомври. Всички изложени модели на Audi имат системата за задвижване на четирите колела quattro.

"Щастливи сме да представим акцентите на Автомобилен Салон София 2019 в лицето на електрическия флагман модел на марката Audi -  e-tron, както и на спортните топмодели на моделното Q-семейство - SQ7 и SQ8 TDI. Само за последните няколко години автомобилният бранш се промени в измеренията, в които това се случи в рамките на предходните 20 години, което означава, че трябва да бъдем по-добри и по-иновативни в производствените процеси, при това в много съкратени срокове за развитие. Посветени сме на тази наша цел, за да може брандът Audi да продължи да бъде една от марките, която ще определя стандартите на бъдещето в автомобилната индустрия. Ето защо, днес ви представяме и нашето решение за електромобилност на бъдещето, проекта "Moon". Той е бранд на Порше Холдинг Залцбург и има за цел да развива електрическата мобилност чрез създаване на мрежа от станции за зареждане на електрически превозни средства и система за тяхното функциониране.", заяви по време на откриването Маркус Татцер, управител на Порше БГ.

"С разнообразието на актуалното продуктово портфолио на марката отговаряме на всички желания на нашите клиенти и безапелационно доказваме, че за Audi e марка, която поставя жалони. През следващите години определящи ще бъдат повишаващите се екологични изисквания и затова марката Audi планира въвеждането на 30 електрически модела до 2025, от които 20 изцяло електрически. Радваме се да покажем на българските фенове изцяло електрическия модел e-tron, който задава нови стандарти и не прави никакви компромиси с очакванията за комфорт и функционалност на клиентите в луксозния сегмент.", допълни Лъчезар Георгиев, бранд мениджър Audi.

Изцяло електрическият модел на Audi, e-tron, е водещият акцент не само за стратегическото бъдеще на марката, но и на щанда на Автосалона. Той впечатлява с два електродвигателя, които се грижат за мощното задвижване на автомобила и ускоряват електрическия SUV модел от място до 100 км/ч. с изумителна бързина - динамиката при потегляне е сравнима с тази при спортните автомобили. Максималната му мощност е 408 к.с., а пробегът му надхвърля 400 км.

Акцент при електрическия модел са също така и предлаганите като опция виртуални странични огледала - иновация в серийното автомобилостроене. В допълнение уникалната технологична възможност на e-tron да бъде зареждан на свръхмощна станция - до 150 киловата, е важно удобство, което значително намалява времето за зареждане.

Другите атрактивни автомобили, представени днес, са спортните SUV модели SQ7 и SQ8. Битурбо V8-двигателят в двата модела е най-мощният дизелов двигател за лек автомобил, който се предлага на европейския пазар към момента. Той съчетава изключителна мощ с впечатляваща икономичност, предлагайки цял набор от високотехнологични решения. Двигателят генерира мощност 320 кВт (435 к.с.). Благодарение на своите грандиозни показатели, задвижваните от 4.0 TDI-двигател SUV-Coupé се ускоряват като спортен автомобил: границата от 100 км/ч се достига за едва 4,8 секунди, а електронно ограничената скорост на SQ8 TDI възлиза на 250 км/ч.

Във фокуса на прожекторите на щанда през 2019 година е Audi A6 allroad quattro, в своята четвърта генерация, който празнува 20-годишен юбилей. Офроуд характерът на този модел е безспорен. Моделът със силно и типично излъчване е емблема в портфолиото на марката. Audi A6 allroad quattro съчетава в себе си предимствата на комби Avant - комфорт и гъвкавост на вътрешния обем, с типични allroad-характеристики като например системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro, емоционално изживяване при шофиране и характерен Offroad-дизайн.

Audi Group със своите марки Audi, Ducati и Lamborghini е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в престижния сегмент от пазара. Групата е представена на повече от 100 пазара по света и има производствени мощности на 16 площадки в дванайсет държави. 100-процентова собственост на AUDI AG са Audi Sport GmbH (Некарсулм, Германия), Automobili Lamborghini S.p.A. (Сант'Агата Болонезе, Италия) и Ducati Motor Holding S.p.A. (Болоня, Италия).

През 2018 календарна година марките от групата Audi доставиха на своите клиенти приблизително 1,812 милиона нови автомобили от марката Audi. През 2017 финансова година, Audi  Group постигна общи приходи в размер на 60,1 милиарда евро и реализира оперативна печалба от 5,1 милиарда евро. Към настоящия момент за компанията в световен мащаб работят приблизително 90 000 човека, от които повече от 60 000 в Германия. Audi се съсредоточава върху разработката на нови продукти и устойчиви технологични решения за мобилността на бъдещето.