Audi Новини

Флота от четири спортни автомобила Audi RS 5 Coupe беше във фокуса на събитието

2019-02-28

• Представителите на медиите, състезателите и гостите на емблематичното събитие ще бъдат първите, които могат да се докоснат до Audi e-tron в България

• Електрическият автомобил ще присъства на всички зимни спортни събития, спонсорирани от Audi, през сезон 2018/2019

Динамичното шофиране под инструктажа на германски инструктори с флота от спортните Audi RS 5 Coupe, качи адреналина на гостите

София, 24 февруари 2019 година - Изцяло електрическият Audi e-tron ще бъде на фокус по време на FIS Световна купа по ски в Банско 2019 г. Между 22 и 24 февруари 2019 г. представителите  на медиите, състезателите и гостите на емблематичното спортно събитие бяха  първите, които видяха  Audi e-tron в България.

Моделът бе представен официално през септември 2018 г. по време на изложението в Сан Франциско, като в края на годината започна производството на серийната версия за европейския пазар. Електрическият автомобил ще присъства на всички зимни спортни събития, спонсорирани от Audi, през сезон 2018/2019. 

 В рамките на кръга от Световната купа по ски в Банско, снежните писти приеха FIS ски стартове в три алпийски дисциплини при мъжете - алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом. Българският ски курорт е една от тридесет и четирите локации в Европа и Северна Америка, домакини на състезания от кръга на Световната купа.

За поредна година Audi е ВИП превозвач и партньор на стартовете от Световната купа по ски в Банско, като общо десет автомобила от SUV гамата Q7 и Q8 бяха на разположение на ВИП гостите на събитието. Допълнително, от автомобилния производител обещават динамично и вълнуващо присъствие по време на състезанията.

Всички посетители на Световната купа по ски в Банско ще могат да си направят снимка на подиума за награждаване с кристалния глобус, който получават звездите в снежните дисциплини.

 Същевременно, динамичното шофиране под инструктажа на германски инструктори и българските рали шампиони Даниел Попов и Григор Григоров  с флота от спортните Audi RS 5 Coupe, качи адреналина на желаещите да участват в Audi driving experience - програмата за обучение в технично шофиране на марката. В демонстрационното шофиране след края на състезанията се включиха и Алберт Попов, звездата на българския ски спорт, която изгря този състезателен сезон и надеждата на националния отбор Камен Златков.