Audi Новини

Audi създава първия си концептуален модел за участие в анимационен филм

2018-11-05

·      Audi отбелязва премиерата на модела RSQ e-tron, създаден за филма "Шпионски бъркотии" на студията Twentieth Century Fox

·      RSQ e-tron е изцяло виртуален концептуален модел, който се задвижва с електричество и е напълно автоматизиран

·      През 2019 година Audi ще създаде и допълнително съдържание за "Шпионски бъркотии"

ЛОС АНДЖЕЛИС/ИНГОЛЩАД, Германия, 2 ноември, 2018 година - за пръв път Audi представя на големия екран своето виждане за футуристичен дизайн и мобилност под формата на Audi RSQ e-tron - фантастичен виртуален концептуален автомобил, създаден специално за анимационния филм на Twentieth Century Fox "Шпионски бъркотии" (оригинално заглавие "Spies in Disguise").

Задвижваният изцяло от акумулаторни батерии електрическия модел е дело на специалистите от Audi Design в сътрудничество с Blue Sky Studios и съчетава автоматизираното шофиране с изкуствен интелект с технология на трансформация. RSQ e-tron е шофиран от супершпионина Ланс Стърлинг, озвучен от Уил Смит и вече беше показан на живо в трейлъра на новия филма. Очаква се семейният анимационен филм да излезе по кината през месец септември 2019 година.

Връзка към трейлъра: Fox.co/SpiesInDisguiseTrailer.

Със своя холограмен скоростомер, електрическо задвижване и напълно автоматизирана технология за управление, двуместният концептуален автомобил олицетворява изцяло авангардния стилистичен език на марката Audi. Във филма, суперагентът Ланс Стърлинг се нуждае от мощен и бърз автомобил, който да допълни неговите изключителни умения -наред с впечатляващите характеристики като напълно автоматизирания режим на движение и многобройните електронни системи за асистенция на Audi, концептуалният автомобил предлага и специални възможности, предназначени за нуждите на тайните агенти.

"В процеса на проектиране в Audi използваме авангарден дигитален подход, който е приложим както с разработката на фантастични проекти, така и в създаването на модели за серийното производство", сподели Франк Римили, ръководител на Студио за външен дизайн 3 в AUDI AG. "В Audi Design съчетаваме най-модерните техники за цифрова визуализация с прецизността на ръчната изработка. Тези процеси ни позволяват да осъществяваме своите футуристични дизайнерски идеи с изключителната точност, характерна за  разработката на фантастични виртуални концепции като RSQ e-tron."

Audi RSQ e-tron привлича публичното внимание към технологията e-tron за пълна електрическа мобилност като част от същността и стратегията и на марката Audi - "Сюжетът на шпионска афера от международен мащаб, включващ технологии от бъдещето, които могат да спасят света, подхождат идеално на философията на марката Audi", сподели Джовани Перосино, вицепрезидент маркетингова комуникация в AUDI AG. "Подобно на нашите серийни автомобили, забавлението, новаторският дух и динамиката са ключови елементи от сценария на новия филм."

"Audi и Fox вече имат зад гърба си страхотно сътрудничество през годините и ние сме особено въодушевени от възможността да развием отношенията си, въвеждайки за първи път марката Audi в света на анимацията. Този проект беше перфектната възможност да привлечем зрителския интерес към технологията e-tron на Audi и да дадем на нашия безстрашен шпионин Ланс Стърлинг негово собствено шпионско превозно средство", отбеляза Ерин Уилямс, вицепрезидент маркетингово сътрудничество в Twentieth Century Fox Film.

Audi ще си сътрудничи с Twentieth Century Fox и Blue Sky Studios в създаването на допълнително анимационно съдържание през 2019 година, с участието на Ланс Стърлинг и ученият Уолтър Бекет, озвучен от актьора Том Холанд.


ЗА "ШПИОНСКИ БЪРКОТИИ"

Супершпионинът Ланс Стърлинг (Уил Смит) и ученият Уолтър Бекет (Том Холанд) са почти пълни противоположности. Ланс е изискан, приветлив и елегантен, а Уолтър... просто не е. Но това, което липсва на Уолтър по отношение на социалните умения, му се връща многократно в интелигентност и изобретателски дух в създаването на страхотните устройства, които Ланс използва в невероятните си мисии. Но изведнъж събитията вземат неочакван обрат и се оказва, че Уолтър и Ланс ще трябва да разчитат един на друг по съвсем нов начин. И ако странната двойка не съумее да заработи като екип, целият свят е изправен пред страшна опасност. "ШПИОНСКИ БЪРКОТИИ" е анимационна комедия, развиваща се по целия свят в напрегнатата атмосфера на висшия международен шпионаж.

ЗА TWENTIETH CENTURY FOX FILMS

Една от най-големите компании за филмово производство и дистрибуция в международен мащаб, Twentieth Century Fox Film произвежда, придобива и разпространява филми по целия свят. Тези филми се произвеждат или придобиват от следните звена на Twentieth Century Fox Film - Twentieth Century Fox, Fox 2000 Pictures, Fox Searchlight Pictures, Twentieth Century Fox Animation и Fox Family.

За AUDI AG

Аudi Group със своите марки Audi, Ducati и Lamborghini е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в престижния сегмент от пазара. Групата е представена на повече от 100 пазара по света и има производствени мощности на 16 площадки в дванайсет държави. 100-процентова собственост на AUDI AG са Audi Sport GmbH (Некарсулм, Германия), Automobili Lamborghini S.p.A. (Сант'Агата Болонезе, Италия) и Ducati Motor Holding S.p.A. (Болоня, Италия).

През 2017 календарна година марките от групата Audi доставиха на своите клиенти приблизително 1,878 милиона нови автомобили от марката Audi, 3 815 спортни модели от марката Lamborghini и 55 900 мотоциклети от марката Ducati. През 2016 финансова година, Audi  Group постигна общи приходи в размер на 59,3 милиарда евро и реализира оперативна печалба от 3,1 милиарда евро. Към настоящия момент за компанията в световен мащаб работят приблизително 90 000 човека, от които повече от 60 000 в Германия. Audi се съсредоточава върху разработката на нови продукти и устойчиви технологични решения за мобилността на бъдещето.