Audi Новини

Старт на производството на Audi e-tron

2018-09-05

Брюксел, 3 септември 2018 година - Audi дава начало на бъдещето: Този понеделник  Audi Brussels започва серийното производство на Audi e-tron. Първият изцяло електрически SUV на марката има пробег подходящ за ежедневно шофиране. Със заряден капацитет от до 150 кВт на станции за бързо зареждане, той е готов за следващото дълго пътуване след около 30 минути. Audi ще представи електрическия си автомобил за първи път на премиерата му в Сан Франциско на 17 септември.

Catalunya Red и готов да поеме на път: членът на борда на директорите на Audi и отговорен за производството и логистиката на AUDI AG, Петер Кьослер и Патрик Данау, изпълнителен директор на  Audi Brussels, не могат да устоят, гледайки как първият Audi e-tron напуска тихо поточната линия. "Audi e-tron е истински пионер," отбелязва Петер Кьослер. "Той е изпълнен с иновативни технологични решения като виртуалните външни огледала и комбинира традиционни за Audi ценности и качества като динамика и управляемост с технически напредък, който е отвъд автомобила. Заводът ни в Брюксел бе изцяло модернизиран за производството на електрическия автомобил. Това е първият в света завод за серийно производство на автомобили в премиум сегмента сертифицират като CO2-неутрален." Audi Brussels елиминира всички емисии свързани с производството използвайки енергия от възобновяеми източници, а също и чрез проекти свързани с опазване на околната среда.

 "Audi изгради собствен експертен капацитет за производството на Audi e-tron и разработи както технологията на акумулатора, така и задвижващата система. Служителите преосмисляха, планираха и въвеждаха множество етапи в производството," отбелязва Патрик Данау, изпълнителен директор на Audi Brussels. От лятото на 2016 година, заводът разширено преустрои линията за производство на каросерии и бояджийния цех,  и стъпка по стъпка изгради собствена производствена структура за батерии.  Транспортни системи без водачи пренасят батериите за електрическите автомобили към поточната линия в точна последователност. Служителите в Брюксел са преминали през над 200,000 часа обучение за първия изцяло електрически автомобил на Audi и по този начин са изцяло подготвени за началото на производството.

Audi ще излъчва на живо премиерата на Audi e-tron в Сан Франциско на 17 септември в 20:30 местно време (на 18 септември в 5:30 Централноевропейско лятно време) на  www.e-tron.audi.