Audi Новини

Audi A8 бе отличен с наградата “World Luxury Car 2018”

2018-04-25
  • Флагманът на марката бе отличен с престижната награда
  • Девета награда на Audi в конкурса World Car Awards
  • Отговорният за развойната дейност член на управителния съвет на Audi Петер Мертенс - "Audi A8 дава тласък на иновациите в цялата атомобилна индустрия."

Инголщад/Ню Йорк, 28 март, 2018 година - Audi A8 бе отличен с наградата  "World Luxury Car 2018." Победата подчертава същността на флагмана на марката като въплъщение на фирмения девиз "Vorsprung durch Technik." Тържествената церемония по награждаването се състоя в сряда в рамките на автомобилното изложение New York Auto Show.

В своите оценки журито, съставено от 82 представители на 24 държави отчита не само привлекателността на модела като емоционална стойност, комфорта и безопасността на пътниците, но и редица екологични аспекти на автомобила, както и динамиката на пътя, пазарното му значение и съотношението цена-качество. Audi A8 надделя над двама свои съперници в последния елиминационен кръг на конкурса. Това е деветата цялостна победа на марката с четирите пръстена на емблемата в конкурса World Car Awards.

 

 

"Тази награда е специална чест за нас и за флагмана в нашата гама", отбеляза Петър Мертенс, отговорният за развойнта дейност член на управителния съвет на AUDI AG. "Новият Audi A8 дава тласък на иновациите в цялата автомобилна индустрия. Той поставя нови стандарти в сферата на автомобилните технологии със своята новаторска система за управление на функциите чрез докосване, последователната, мащабна електрификация на задвижването и създаването на техническите условия за частично автоматизирано шофиране."

 

 

Audi A8 се произвежда в заводите на компанията в германския град Некарсулм и се предлага в дилърската мрежа на марката от ноември 2017 година.

В допълнение към специално подбраните материали и изключителното качество на изпълнение с ниво на ръчна изработка, сред акцентите в оборудването от висша класа са фаровете HD Matrix LED с лазерна светлини Audi laser light, системата за динамично управление на всички колела и пакета релаксиращи функции за задните седалки с масаж на стъпалата.

 

 

Победи на Audi в конкурса World Car Awards

 

2005 година              Audi A6                                 World Car of the Year

2007 година              Audi RS 4                              World Performance Car

                                 Audi TT                                World Car Design of the Year

2008 година              Audi R8                                 World Performance Car

                                 Audi R8                                World Car Design of the Year

2010 година              Audi R8 V10                           World Performance Car

2014 година              Audi A3                                  World Car of the Year

2016 година              Audi R8*                                World Performance Car

2018 година              Audi A8                                  World Luxury Car

 

 

 

 

*Разход на гориво на Audi R8:

Cреден разход на гориво в л/100 км - 13,6 - 12,4

Cредни емисии на CO2 в г/км - 309 - 283