При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи
Audi Новини

Истински авангард

2018-04-18

новият Audi A6 Avant

  • Впечатляващ дизайн, просторен интериор и отлични възможности за адаптация към активния стил на живот
  • Мощни двигатели и "меко" хибридно задвижване
  • Възможност за настройка на поведението на окачването от комфортно до динамично и допълнително предлагано управление на четирите колела
  • Навигационни, инфоразвлекателни системи и системи за асистенция на водача с пълна комуникационна свързаност

Инголщат, 11 април 2018 година - Новият Audi A6 Avant съчетава динамичен дизайн, превъзходна практичност в ежедневието и отлична възможност за адаптация към изпълнението на различни задачи. Задната част прави печатление със своя забележителен дизайн и предлага гъвкава схема за употреба на багажното отделение с капацитет от 565 до 1680 литра. Двигателят и окачването са проектирани с цел осигуряване на максимален комфорт и динамика. Серийно предлаганото "меко" хибридно задвижване повишава енергийната ефективност, докато динамичното управление на всички колела подобрява маневреността и динамиката на пътя. Напълно цифровата система за управление на функциите MMI touch response дава възможност за интуитивна работа и предлага високо ниво на комфорт за водача и пътниците.

Естетика и функционалност - външният дизайн

Най-привлекателните комби модели отдавна носят името Avant и новият A6 Avant продължава да следва гордо традициите на марката Audi. Със своите ярки линии, големи гладки повърхности и с типичния нисък профил на задното стъкло, външният дизайн на новия модел отразява напълно новия стилистичен език на марката. С дължината си от малко под пет метра, новият A6 Avant излъчва елегантност, динамика и изтънченост в силуета с дълга предна част и леко снижаваща се назад линия на покрива. 

Предницата се доминира от широката и ниска Singleframe решетка, докато страничният изглед се характеризира с издължения силует и трапецовидните очертания на страничното остъкляване. Арките на калниците на свой ред се отличават с акцентирани изпъкнали форми, подчертаващи визуално системата за двойно предаване quattro. Мускулестата линия на покрива се свързва хармонично с ниските задни странични колони, а спойлерът на задния ръб на покрива удължава силуета и подчертава динамичното излъчване на A6 Avant. Връзката между светлините в задната част се осигурява органично от специален декоративен панел. В допълнение към дванадесетте разцветки на външното лаково покритие, клиентите могат да спрат своя избор и на някоя от допълнително предлаганите спортни и дизайнерски линии на външно оборудване, както и на външния S line пакет. 

Приветливо излъчване - каросерия, вътрешен простор и багажно пространство

Каросерията на новия Audi A6 Avant е с обща дължина 4,94 метра, широчината й е 1,89 метра, а височината е 1,47 метра. Обемът на вътрешното пространство е дори по-голям от този на изключително просторния предходен модел и превъзхожда конкурентните модели както по отношение на пространството в областта на лактите на първия и втория ред седалки, така и в областта на коленете на пътниците на задните седалки. 

Независимо от изключително динамичните линии във външността, новият A6 Avant е запазил внушителния капацитет на багажното отделение на своя предшественик. Товарният отсек осигурява ефективна широчина от 1 050 милиметра и вместимост от 565 литра в основната конфигурация с възможност за увеличение до 1 680 литра след сгъване на облегалките на задните седалки. Електрозадвижваните механизми на задния капак и покривалото на багажното отделение са част от серийното оборудване на новия модел, а за отваряне на задния капак се предлага и допълнителен сензор. Задните седалки могат да бъдат сгънати в отношение 40:20:40 серийно при всички версии на модела. Допълнително предлаганият теглич за прикачен товар може да се поръча и с електрическа функция за освобождаване. 

Багажното пространство е оборудвано серийно с доказалата своето удобство и практичност система от релси за обезопасяване на багажа. С нейна помощ клиентите могат да разположат четирите гъвкави фиксатора за закрепване на предметите в зависимост от конкретните нужди. Оборудването на A6 Avant включва също пристягаща лента, мрежа и две куки.

Допълнителният комплект за закрепване на товара с телескопична шина и лента позволява индивидуално разпределение на площите и обемите в багажното отделение. 

Новият A6 Avant се чувства като у дома си и при продължителни пътувания и благодарение на ниското ниво на шума във вътрешното пространство. Аеродинамиката и аероакустиката демонстрират изключително високо ниво, като коефициентът на аеродинамично съпротивление на версията с базовия двигател в гамата, който ще започне да се предлага на пазара след пазарната премиера, е едва 0,27. Каросериййната структура е изградена от стоманени и алуминиеви компоненти и предлага изключителна здравина и устойчивост. 

Безопасността е от първостепенна важност - технологии на светлините и електронни системи за асистенция на водача

A6 Avant предлага всеобхватен спектър системи за безопасност, включително светлинни технологии, електронни системи за асистенция на водача и мерки за осигуряване на пасивна сигурност. Предните LED светлини са включени в серийното оборудване на новия Audi A6 Avant. Предлагат се три версии на светлините, като матричната LED система с висока разделителна способност на дългите светлини (HD Matrix LED) бележи върха на гамата. При тази версия характерният профил на дневните светлини са очертава от пет хоризонтални ивици. Динамичните светлини на мигачите и пулсиращите светлинни функции изпращане и посрещане ("coming-home" и "leaving-home") подчертават още веднъж яркия характер на фамилията от модели на A6, а допълнително предлаганият пакет индиректно контурно осветление на вътрешното пространство засилва още повече въздействието на интериорния дизайн на новия модел. 

Отчитайки специфичните предпочитания на хората, които пътуват много и често, A6 Avant предлага широка гама от електронни системи за асистенция на водача, обособени в пакетите оборудване "City" и "Tour". В допълнение към включената в серийното оборудване  превантивна система за безопасност Audi pre sense с функция за аварийно спиране за предотвратяване на удар отпред, системите за асистенмция на водача включват също адаптивен темпомат с частични функции за асистенция на управлението. Системата поддържа надлъжно и странично управление при движение в условия на натоварен трафик до пълно спиране и подпомага ефективно водача при ускоряване и спиране при скорост на движение до 250 км/ч. Функцията за подпомагане на човека зад волана облекчава също поддържането на избраната скорост на движение и дистанция до превозните средства отпред в условия на задръствания и тежък трафик в градски условия с близко разположени автомобили. 

При допълнително предлаганата помощна функция за подобряване на икономичността, адаптивният темпомат осигурява предварителна информация за ограниченията на скоростта, завоите, кръговите кръстовища и (при активирана навигационна функция) необходимите отклонения по маршрута като част от функциите на темпомата. Наред с превантивната информация в основния блок на контролните прибори, асистентът за икономичността осигурява и обратна връзка чрез активния педал на газта. Заедно с предимствата на системата MHEV, тези електронни функции за подпомагане на водача могат да спомогнат за постигане на значителна икономия на гориво. 

Системата за асистенция на водача при аварийни ситуации повишава безопасността, като разпознава ситуациите, в които водачът не успява да реагира достатъчно адекватно и го предупреждава с визуални, звукови или тактилни сигнали. Ако водачът не реагира и на тях, системата поема управлението, задейства аварийните светлини и автоматично довежда A6 до състояние на покой в актуалната лента на движение. Системата задейства и мерките за безопасност на Audi pre sense като например  притягане на предпазните колани и затваряне на прозорците и люка на покрива, след което се обажда автоматично, за да подаде авариен сигнал. 

В условия на градско движение водачът може да разчита на пет функции за асистенция - асистентът за напречен трафик отпред регистрира наличието на напречно движещи се превозни средства в опасна близост до предната част на автомобила, системата Audi pre-sense 360° открива опасностите за потенциален сблъсък, а задният сензор за напречен трафик улеснява водача, проследявайки бавните маневри на заден ход, като излизането от гараж или място за напречно паркиране например. Гамата от системи за асистенция се допълва и от функциите за предупреждение при напускане на автомобиола и за промяна на лентата на движение. 

Всички тези функции се управляват от високотехнологичния управляващ модул на Audi, който е част от серийното оборудване на новия A6 Avant . Централният контролер на системите за асистенция на водача непрекъснато генерира виртуална картина на обкръжението на автомобила, като за тази цел, в зависимост от нивото на оборудването, той може да използва данни от до пет радарни датчика, пет видеокамери, дванайсет ултразвукови сензора и лазерния скенер. 

Ефективност и мощ - всички двигатели са съчетани с "мека" хибридна технология

Всички двигатели са оборудвани серийно с "мека" хибридна система, която увеличава допълнително комфорта и енергийната ефективност и може да спомогне за намаляване на разхода на гориво при шофиране в реални пътни условия. Основна част от системата MHEV е ремъчният стартер-алтернатор, който в режим на спиране може да възстанови енергия до 12 кВт под формата на електричество чрез бордовата електромрежа с напрежение 48 V и да я съхрани в отделна литиево-йонна батерия. Новият Audi A6 Avant може да се движи по инерция с напълно изключен двигател със скорост между 55 и 160 км/ч, а системата старт-стоп изключва двигателя още при 22 км/ч. 

За предаването на тягата от задвижващите агрегати на пътя се грижат седемстепенна трансмисия S tronic или осемстепенна tiptronic, както и емблематичната за марката система за двойно предаване quattro. Допълнително предлаганият спортен диференциал е идеално допълнение към тези високотехнологични решения, разпределяйки активно въртящия момент между колелата на задния мост при движение в завой с висока скорост. 

Непознати досега комфорт и динамика - системата на окачването

Ходовата част на новия A6 Avant предлага още по-голям диапазон по отношение на динамиката и комфорта в сравнение с наистина впечатляващите въможности на своя предшественик. Включената в серийното оборудване на новия модел прогресивна кормилна уредба е изключително удобна за използване. Основното предавателно число при нея е подчертано спортно, а действието на механизма става още по-директно при увеличаване на ъгъла на отклонение на волана. Новата концпция на управлението на електромеханичния сервоусилвател осигурява също изключително богата и прецизна обратна връзка за контакта с пътя и елиминира напълно неприятните сътресения във волана. 

Audi предлага системата за динамично управление на всички колела като допълнителна възможност, която прави A6 Avant изключително маневрен и едновременно с това стабилен в поведението си автомобил. При скорост на движение до 60 км/ч задните колела се отклоняват с до пет градуса в обратна на предните посока, с което диаметърът на завиване намалява с до един метър, достигайки 11,1 метра. Независимо дали паркирате, маневрирате в тесни пространства или шофирате в условия на градско движение, вие просто няма да усещате размера на A6 Avant в обичайните ситуации от ежедневието. Динамичното управление на четирите колела спомага също и за съществено повишаване на динамиката в завоите и за стабилността на траекторията при движени с висока скорост над 60 км/ч. В тези ситуации, колелата на предния и задния мост се насочват в една и съща посока с цел подобряване на стабилността.

 

Клиентите на новия модел ще могат да направят своя избор сред четири основни варианта на ходовта част - стандартно окачване със стоманени пружини, спортно окачване, окачване с активно управление на работата на амортисьорите и адаптивно пневматично окачване, което също разполага с функция за контрол на амортисьорите. В допълнение към работата на амортисьорите и пневматичните пружини, електронната платформа за контрол на характеристиките на ходовата част ECP (Еlectronic Сhassis Рlatform) контролира и системата за динамично управление на четирите колела, както и модернизирания спортен диференциал на задния мост, който при шофиране в бързи завои разпределя активно въртящия момент между задните колела. Водачът може да направи индивидуални настройки при всички системи адаптивно окачване на новия модел чрез контрола на динамиката на пътното поведение Audi drive select  и съответните режими "comfort", "auto" и "dynamic". Системата за динамично управление на четирите колела също може да променя своите реакции, както и степента на обратната информация например. Новият Audi A6 Avant е оборудван с колела с размер до 21 цола, които дори при този диаметър осигуряват забележителни нива по отношение на комфорта на возене и ниския шум. 

Като у дома - вътрешно пространство и обзавеждане

Интериорът на новия Audi A6 Avant се отличава със стилна, минималистична архитектура, която допълва хармонично цялостната концепция за управление на функциите в автомобила. Елегантното арматурно табло се доминира от черния панел с вграден екран на върховата инфоравлекателна система MMI touch response. Точно както и долният дисплей на централната конзола, той е ориентиран под лек ъгъл към водача. Хоризонтално ориентираните линии във вътрешността засилват впечатлението за изключителен простор и логична, хармонична връзка на всички елементи в интериора. 

В зависимост от конкретните желания на клиента, вътрешното пространство на новия Audi A6 Avant може да придобие съвсем различен индивидуален облик. В допълнение към основната версия се предлагат четири различни линии на обзавеждане, всяка от които демонстрира собствена цветова концепция - "sport", "design", "design selection" и спортен пакет S line. Цветовите тоналности са в прогресивен дух и елегантно звучене, а метериите, сред които и върховите изпълнения с естествена кожа Valcona и декоративни панели от фина дървесина с отворени пори демонстрират изискаността, която всеки очаква от продуктите на марката Audi. Външното оборудване S line е на разположение и за всички останали линии на оборудването. 

Седалките в Audi A6 Avant са изцяло новоразработени като конструкция, дизайн и оформление. Върховите възможности в гамата включват контурните предни седалки с множество серийни функции за индивидуално регулиране и допълнително предлагани възможности за вентилация и масаж, както и спортните S седалки с интегрирани облегалки за глава. 

Сред допълнителните възможности са и пакетът оборудване за подобряване качеството на въздуха в купето с два различни аромата и йонизатор, големият панорамен стъклен люк на покрива и адаптивните чистачки на челното стъкло с вградени в перата дюзи за почистваща течност на предното и задното стъкло. 

Интуитивно и логично - управление на функциите със системата MMI touch response

Концепцията с два големи екрана на системата MMI touch response в новия Audi A6 Avant дава възможност на водача да управлява лесно и удобно почти всички функции в автомобила. Контролът на инфоразвлекателната и навигационната система се осъществява удобно от най-горния екран, който при инсталирана система MMI navigation plus предлага 10,1-инчов диагонал.

Разположеният под него 8,6-инчов дисплей се използва за управление на климатичната инсталация, комфортните функции и за въвеждане на текст, като китката на водача може да се разположи удобно на скоростния лост, докато работи с функциите. Благодарение на тактилната и звукова обратна връзка, технологията MMI touch response гарантира бързо, надеждно и безопасно  управление. Структурата на менютата при MMI е логична и опростена точно както при съвременните смартфони, а водачът може да подреди според индивидуалните си предпочитания много от иконите на началния екран на долния дисплей. 

Системата MMI navigation plus включва и напълно цифровия блок на контролните прибори  Audi virtual cockpit с 12,3-инчов екран, който дава възможност за удобно следене на разнообразна информация и сигурно управление с бутоните на многофункционалния волан. Допълнително предлагания  head-up дисплей прожектира най-важната информация върху челното стъкло в непосредственото зрително поле на водача. Функцията за гласово управление с естествени фрази от разговорния език на свой ред превръща новия A6 Avant в интелигентен партньор за диалог. Автомобилът отговаря на командите и въпросите по два начина - на основата на съхранени на борда данни и чрез знания, изтеглени в реално време от облака. Серийните възможности за персонализация включват до седем отделни профила, позволяващи на няколко различни водачи да съхраняват до 400 индивидуални настройки. 

Удобство и внимание към детайла - навигацията и системата Audi connect

Допълнително предлаганата навигационна система  MMI navigation plus отразява върховата технология в гамата от инфоразвлекателни възможности при новия Audi A6 Avant. Нейният модул за мобилен пренос на данни поддържа стандарта LTE Advanced и предлага вградена WiFi точка за достъп до интернет за всички пътуващи. Навигационната система е в състояние да разпознае индивидуалните предпочитания на водача на основата на данните от изминалите пътувания и генерира интелигентни предложния, отчитайки тази систематизирана информация. Маршрутът на пътуването се изчислява както онлайн на сървърите на компанията за навигационни технологии и услуги HERE, така и на борда на автомобила. 

Гамата Audi connect предлага многобройни онлайн услуги, сред които и множество Car-to-X услуги. Допълнително предлаганият ключ Audi connect позволява достъпът до новия A6 Avant да се осъществява чрез смартфон с операционна система Android, а приложението myAudi cвързва автомобила със смартфона на неговия собственик. Устройството Audi phone box поддържа мобилна телефония с използване на изключително удобния протокол Voice-over-LTE. Висококачествената озвучителна система Bang & Olufsen Advanced Sound System предоставя на водача и неговите спътници вдъхновяващ 3D саунд с помощта на 19-те високоговорителя в купето - включително и на задните места.

При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи