При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи
Audi Новини

Зареден с емоции и първият plug-in хибрид с quattro

2017-07-17

Audi Q7 e-tron

За жителите на София, Ауди представи първия за марката SUV модел с алтернативно задвижване, Audi Q7 e-tron в мобилния шоурум пред Паметника на съветската армия.

Новият Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro  ускорява за 6,0 секунди от 0 до 100 км/ч, но изразходва само 1,8 литра дизелово гориво на 100 километра. Заедно, дизеловият двигател 3.0 TDI и тяговият електродвигател постигат максимална системна мощност от 275 кВт (373 к.с.) и максимален въртящ момент в размер на 700 Нм. Audi Q7 e-tron quattro е динамичен, комфортен и едновременно с това изключително икономичен автомобил. В напълно електрически режим на движение автономният му пробег достига 56 километра без отделяне на никакви локални емисии. Това първият в света plug-in хибриден модел с двигател V6 TDI и задвижване quattro.

Рlug-in хибридът прави реалност на пътя най-доброто от двата свята. Q7 e-tron 3.0 TDI quattro cъчетава предимствата на двигателя с вътрешно горене с тези на електрическото задвижване демонстрирайки нови, по-високи стандарти в силно конкурентната среда на пазара. Благодарение на резервоара с вместимост 75 литра, цялостният автономен пробег на модела възлиза на над 1 400 километра.

Водачът може да направи своя избор между общо четири режима. Режимът "EV" отдава приоритет на движението на електричество, докато при режима "hybrid" решението за вида на тягата е делегирано до голяма степен на електронното управление на хибридната задвижваща система. В режим "battery charge" автомобилът зарежда акумулаторите, докато при "battery hold" електрическият заряд в тях се съхранява с цел използването му на по-късен етап. 

Audi Q7 e-tron вече е на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърството на марката в София, Porsche Sofia Zapad. Желаещите да тестват тока в резервоара  и емоцията от шофирането на Audi Q7 e-tron, могат да го направят в мобилния шоурум на марката пред Паметника на съветската армия в София.

При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи