София става топ дестинация на картата на Ауди

2017-05-11
  • Шоурумът на Ауди "Porsche София Запад" става "Audi Sport дилър"

  • Новите ключови елементи използвани в изграждането на интериора са характерните за спортната дивизия на марката Audi

  • Sport, това гарантира на дилъра статут на Audi Sport

  • Италианският пилот Емануеле Пиро идва в България като специален гост на събитието

  • Премиера на RS 3 лимузина и RS 5 Coupж пред гостите на събитието

София, 9 Май, 2017 - Шоурумът на Ауди в София вече е със статут на Audi Sport дилър. Това подрежда столицата ни сред топ локациите за феновете на германската марка в Европа. Комплексът, "Porsche София Запад" е един от най-големите в Европа. Той отговаря на най-високите корпоративни стандарти в световен мащаб за продажбено и след-продажбено обслужване на марката, превърнала се в еталон за авангардни технологични нововъведения. Шоурумът на Ауди, напълно отговаря на изискванията за дилър на спортните модели от гамата RS и R8. Освен елементите на обзавеждане, шоурумът разполага със специализирана сервизна техника за поддръжка на спортните конски сили на моделите, които се предлагат от висококвалифицирани Ауди Спорт продажбени консултанти.

По повод обявяването на "Porsche София Запад" за "Audi Sport дилър" специален гост на събитието е италианският автомобилен пилот Емануеле Пиро, звезда в автомобилния спорт с пет исторически победи в състезанието за издръжливост "24 часа на Льо Ман" и девет подиума. Той ще представи премиерните спортни модели на Ауди, родени на пистата и създадени за пътя. Петкратният шампион от Льо Ман ще сподели какво е да печелиш митичните 24 часа и как успява да запази своя спортен дух години след като е прекратил спортната си кариера.

Световната премиера на RS 3 Limousine беше на автомобилното изложение в Париж 2016 година, като това е едно от най-иновативните компактни попълнение в гамата отвърхови спортни модели на Ауди. RS 3 Limousine е задвижван от най-мощния петцилиндров двигател в света, притежава изключителна динамика и внушителна визия. Със своите отличителни спортни характеристики RS 3 Limousine зашеметяващо се подрежда в първите позиции на този висок клас автомобили. Уникалното ускорение от 0 до 100 км/ ч само за 4,1 секунди, допълнено от характерния RS- дизайн, спортен интериор и високо ниво на комфорт прави този модел да спира дъха на всеки, който го тества.

"Audi RS 3 Limousine e един изключително атрактивен модел, който предоставя уникално изживяване на нашите клиенти, благодарение на петцилиндровия си двигател, който е легендарен елемент от ДНК - то на Audi. Така нашите клиенти могат да навлязат в необикновения свят на RS-моделите" , заявява Щефан Винкелман, изпълнителен директор на Audi Sport GmbH.

Новият Audi RS 5 Coupé е първият модел на Audi Sport носещ актуалния стилистичен идиом "RS". Напълно новият 2.9 TFSI biturbo двигател разполага с мощност от 331 кВт (450 к.с.) и въртящ момент от 600 Нм. Инженерите на Audi са го разработили от бял лист хартия, той предлага съчетание от високо ниво на мощност и ефективност, както и ненаподобим RS звук. Като част от стандартното оборудване системата quattro разпределя мощта към всичките четири колела. За RS 5 Coupé дизайнерите са черпили вдъхновение от ярко изразените състезателни елементи на Audi 90 quattro IMSA GTO.

"Новият Audi RS 5 Coupé е gran turismo моделът сред RS автомобилите на Audi Sport. Мощното Coupé комбинира елегантната естетика с високо ниво на функционалност за ежедневието. Напълно новият задвижващ агрегат V6 biturbo е разработен от бял лист хартия и предлага значително по-динамични качества, съчетани с високо ниво на ефективност," отбелязва Щефан Винкелман, изпълнителен директор на Audi Sport GmbH, в описанието си на новия модел.

Audi Sport GmbH

Audi Sport 100% дъщерна фирма на Audi AG e подразделение на марката Audi. Audi Sport е бранд в портфолиото на марката, който отговаря за производството на спортните модели от RS и R линията, специализираните резервните части за тях, лайф стайл продукти и оригинални аксесоари. Отговорен е за автомобилните надпревари, както и за разнообразните програми организирани за клиенти и любители. Производствената база на марката Audi Sport е в Бьолингер Хофен в областта Баден Вюртенберг. Под шапката на бранда са организирани и Audi дилърствата, които имат правата да използват наименованието Audi Sport. Специфичното обзавеждане гарантира правото за продажба и обслужване на модели от RS и R моделната гама. В световен мащаб в края на 2016 има 400 Ауди Спорт дилъри.

Audi Group

Audi Group, със своите марки Audi, Ducati и Lamborghini, е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в премиум сегмента. Той е представен на над 100 пазара в световен мащаб и произвежда на 16 места в дванайсет държави.

100-процентови подразделения на AUDI AG са Audi Sport GmbH (Некарсулм), Automobili Lamborghini S.p.A. (Сант'Агата Болонезе, Италия) и Ducati Motor Holding S.p.A. (Болоня, Италия).През 2016 година, Audi Group достави на клиентите си около 1.871 милиона автомобила от марката Audi, 3,457 спортни автомобила от марката Lamborghini и 55,451 мотоциклета от марката Ducati. През финансовата 2015 година, AUDI AG постигна оборот от 58.4 милиарда евро с оперативна печалба от 4.8 милиарда евро. В момента приблизително 88,000 човека работят за компанията по цял свят, от които 60,000 в Германия. Audi се фокусира върху нови продукти и устойчиви технологични решения за бъдещето на мобилността.