При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи

Спортно-елегантен интериор.

Култивираният спортен дух доминира и в интериора на този забележителен автомобил. Кокпитът се отличава с високо качество на изработката и характерен S-дизайн. Предлаганото като опция амбиентно осветление подчертава изискания стил, а декоративните апликации, по избор от дъбова дървесина в натурално сив цвят, черен пиано лак или карбон Atlas, поставят елегантни контрастиращи акценти. 

Хоризонталните линии в просторния интериор го карат да изглежда още по-широк. Широката линия на вентилационните отвори, елегантният блок с контролите на климатичната инсталация и заемащата голяма площ декоративна апликация оформят арматурното табло. MMI-мониторът наподобява на модерен таблет, а през тъмната част на денонощието LED-ивици подчертават линиите на арматурното табло и панелите на вратите, като опция във вариант с амбиентно осветление и избор между 30 различни цвята.

Отличната аероакустика се грижи за впечатляващо ниско ниво на шума в пътническия салон. Типично за S-моделите, черното е доминиращ цвят. Декоративните апликации поставят елегантни контрастиращи акценти. Серийно тези апликации са от алуминий, а като опция могат да бъдат по избор от дъбова дървесина в натурално сив цвят, черен пиано лак или карбон Atlas. 

S-спортните седалки

Предлаганите като опция S-спортни седалки имат тапицерия от кожа Feinnappa. Audi предлага тази фина тапицерия в черно, Rotor сиво и Magma червено (ексклузивно за S-модела) с кръстосани контрастни шевове в полско сиво, Anthrazit или гранитено сиво. S-спортните седалки имат регулируеми опори, интегрирани подглавници и пневматична функция за масаж. Като алтернатива на мултифункционалния волан plus се предлагат версии с подгряване и скосяване от долната страна.

Оборудването се допълва от редица изключително качествено изпълнени детайли. Към тях е числят педали и опора за левия крак, изработени от неръджаема стомана, S-комбиниран инструмент със сиви циферблати и бели стрелки, червен ринг около бутона за стартиране на двигателя, специалната анимация при стартиране на системата Audi MMI, както и предлагания като опция Audi virtual cockpit. S-емблемата може да бъде открита на волана, при скоростния лост, на праговете и дори на облегалките на предните седалки.

Контролни прибори и управление на функциите 

Всички функции в новия S4 Avant се управляват интуитивно - благодарение на иновативната командна технология. Предлаганият като опция Audi virtual cockpit - напълно дигитален комбиниран контролен прибор, показва всички важни данни на 12,3-инчов TFT-екран с брилянтно видими, специално разработени графики. Бутонът "View" на мултифункционалния спортен волан plus служи за избор между различните режими на дигиталния прибор. Налични са три различни модуса, сред които и специален спортен режим, при който централното място се пада на оборотомер. На централната конзола е разположен основният управляващ елемент на системата MMI. При варианта MMI Navigation plus с MMI touch в горната повърхност на въртящия се и натискащ се контролен е интегриран тъчпад за функция Zoom при разглеждане на карти и за въвеждане на символи. Логиката при управление на системата е сравнима със съвременните смартфони, като е налична и удобна функция MMI-търсене, която представлява свободно търсене на текст по ключова дума. Новата система за гласово управление вече разпознава и фрази от всекидневния език, като например: "Къде мога да заредя?"

Head-up-дисплеят е още една ключова иновативна опция в S4 Avant - той прожектира важни за шофирането данни директно върху челното стъкло. Те се изобразяват на повърхност с размер 200 x 80 милиметра на отстояние от около два метра от водача. Така не се налага да се отклонява погледът на водача, докато той е фокусиран към пътната обстановка. 

При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи