При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи

Спортен и същевременно дискретен: дизайнът.

В предната част на автомобила радиаторната решетка Singleframe и характерните линии придават визуално усещане за широчина. Броните и въздуховодите са с характерни контури. Много елементи са решени в матови сиви тонове с фина повърхност и подчертават динамичния характер. 

Елегантният дизайн на S4 Avant със своите остро очертани линии подчертава традиционното излъчване на Audi - чиста спортна елегантност на дължина от 4,75 метра. В предната и задната част подчертано хоризонталните линии създават визуално усещане за широчина. Двойни алуминиеви лайстни оформят структурата на предната решетка Singleframe. Въздуховодите имат характерни контури и са декорирани с ефектни алуминиеви елементи със стреловидна форма. Освен декоративна функция, те имат и сериозен принос за подобряването на аеродинамиката . 

Страничните огледала с алуминиеви корпуси поставят специален акцент в страничния изглед на автомобила, който е особено характкерен благодарение на спортните странични прагове на S4 Avant. Спойлерът на задния капак не само изглежда ефектно, но и има съществена аеродинамична функция. Задната броня се отличава с черна мрежа, дифузор  в алуминиева оптика и спортна изпускателна уредба.

Светлините с характерни заострени контури изглеждат изключително характерно, като в допълнение към това Audi предлага серийно за S4 Avant LED-технология с динамични мигачи отзад. По желание се предлагат и Matrix LED-светлини. При тях всеки от фаровете работи на основата на дванайсет LED-елемента, които осветяват пространството пред автомобила по оптимален начин и без да заслепяват останалите участници в движението. Матричните LED-светлини се отличават с ефектни динамични мигачи и отпред. Друга интересна и иновативна функция е технологията срещу силни отблясъци при осветяване на пътни знаци: ако светлинният поток попадне върху знак, чието проблясване би могло да заслепи водача, силата на осветяването автоматично се намалява с трийсет процента. 

При поддръжката и експлоатацията на този сайт се използват "бисквитки", за да се подобри неговото ползване.
Приеми и продължи