Audi S3 Limousine.

Ново движение. Още по-спортно.

Броени месеци след пазарната премиера на новия седан на Audi ще дебютира и топмоделът на тази гама в лицето на версията S3 седан. Нейният 2.0 TFSI развива максимална мощност 221 кВт (300 к.с.) и максимален въртящ момент 380 Нм. Мощният четирицилиндров задвижващ агрегат съчетава някои от най-модерните системи за повишаване на ефективността – двойното впръскване на гориво, вградения в цилиндровата глава изпускателен колектор, системата Audi valvelift за управление на газоразпределението и модула с въртящ шибър сред мерките за ефективен термомениджмънт.

В комбинация с трансмисията S tronic версията Audi S3 седан се ускорява за 4,9 секунди от 0 до 100 км/ч, а в съчетание с механичната предавателна кутия това време е 5,3 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Средният разход на гориво на четирицилиндровия турбодвигател е едва 6,9, респ. 7,0 литра на 100 километра (с S tronic, респ. механична трансмисия), което е еквивалентно на емисии на CO2 от съответно 159 и 162 грама на километър пробег. При quattro-задвижването разпределението на тягата между колелата на предния и задния мост се осъществява от бързодействащ ламелен съединител (предварителни данни).

Ходовата част на спортната версия се отличава с намален с 25 милиметра клиренс. Зад серийните при S3 седан 18-цолови колела са разположени спирачни дискове с голям диаметър – 340 милиметра на предните колела. Прогресивната кормилна уредба с електрически сервоусилвател променя предавателното число в зависимост от условията – малко по-индиректно в средната зона и много по-директно при силно завъртане на волана. Системата за контрол на режима на движение Audi drive select е част от серийното оборудване на тази версия, а системата за адаптивно окачване с променливи характеристики на работа на амортисьорите Audi magnetic ride се предлага по желание.

Разход и емисии:
Разход на гориво в комбиниран цикъл: 6,9 l/100 km
Емисии на CO2 в комбиниран цикъл: 159 g/km